Cărţi de condoleanţe în memoria Regelui Mihai

Români de pretutindeni vor să îi aducă un omagiu fostului Suveran, la Castelul Peleş, la Palatul Regal şi la Palatul Elisabeta din Bucureşti.

Adăugat: 6 Decembrie 2017
Ultima actualizare:6 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihaela Helmis
trimite pe mail

Cărţi de condoleanţe pentru Regele Mihai sunt deschise, începând de astăzi, la Castelul Peleş, la Palatul Regal şi la Palatul Elisabeta din Bucureşti.

Români de pretutindeni vor să îi aducă un omagiu fostului Suveran, iar reporterul RRA,  Mihaela Helmis a stat de vorbă cu câţiva dintre cei veniţi la Palatul Regal. 

Reporter: Cu ce gând aţi plecat astăzi încoace?  

Tristeţe, regrete. Nu am cuvinte. 

Reporter: Cum vi-l amintiţi? Cum o să vi-l amintiţi?  

Un om demn, foarte umil. Nu trebuia să fie atât de umil. Să-şi ceară drepturile imediat după revoluţie. Păcat că l-am pierdut!  

Reporter: Plasaţi o pancartă care înseamnă de fapt nişte vorbe foarte importante pentru noi, în numele cui o aşezaţi aici? 

Eu fac parte din Asociaţia Regele Mihai, din '96, când s-a înfiinţat.  

Reporter: Să citim aceste cuvinte. Ce spunea în Parlament Regele Mihai I? 

Da, "România nu ne-au lăsat-o străbunii noştri, ci ne-au lăsat-o copiii noştri, pentru a avea grija de ea pe mai departe". 

Reporter: Aţi îngenuchiat să aşezaţi o candelă aici. Cu ce gând? 

În amintirea celui care a fost Regele Mihai. În plan personal simt că pierd ultima legătură cu bunicii mei, care au luptat alături de Majestatea Sa, iar în plan istoric pierderea este imensă. M-a impresionat întotdeauna graţia şi eleganţa şi claritatea cu care folosea limba română, chiar după atâţia ani de exil. 

Reporter: O lacrimă şi o candelă aprinsă. 

Îmi pare sincer rău. Condoleanţe familiei regale. 

Cărţile de condoleanţe sunt la dispoziţia publicului timp de 40 de zile. Mesaje de condoleanţe pot fi transmise şi online, pe site-ul familiaregala.ro.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza