Carmen Dan: Toate angajările din MAI au fost făcute legal

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost prezentă azi la "Ora Guvernului" în plenul Camerei Deputaților.

Adăugat: 16 Octombrie 2017
Ultima actualizare:16 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Dan, ministrul de interne
trimite pe mail

Ministrul de interne, Carmen Dan, a adus astăzi clarificări în plenul Camerei Deputaţilor, în legătură cu pensionarea şi apoi reangajarea aceloraşi persoane în minister.

Ea a precizat că pe timpul mandatului său toate angajările din Ministerul de Interne au fost făcute legal.

Toate pensionările şi reangajările din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au avut loc ca urmare a legilor votate în parlament în unanimitate, a ţinut să menţioneze Carmen Dan, arătând că în prezent sunt ocupate doar 85% dintre posturi.

Ministrul a mai arătat că există un deficit de personal încă din 2015, când 1700 de persoane au intrat în sistem şi au ieşit 3.000, s-au accentuat în 2016 când au fost 5.000 de angajări, dar au plecat 12.500 de persoane, iar anul acesta au intrat 5.300 şi au ieşit din sistem 8.000.

Cu toate acestea, angajaţii Ministerului de Interne menţin nivelul de siguranţă la un nivel normal, spune Carmen Dan.

În ceea ce priveşte cumulul pensiei cu salariul, Carmen Dan a subliniat că există doar 18 astfel de cazuri din cele peste 127.000 de posturi în plată din Ministerul de Interne.

Aceste situaţii sunt permise de lege, ca atunci când este vorba despre angajarea unor consilieri la cabinetul demnitarilor sau de numirea în funcţie de demnitate publică.

În cadrul dezbaterilor, deputatul PNL Florin Roman a susţinut că recentele pensionări din sistem pun în pericol zona de securitate publică şi siguranţă a cetăţeanului, în timp ce reprezentanţii USR au venit cu propuneri concrete, precum eliminarea cumulului pensiei cu salariul şi abrogarea pensiilor speciale.

Deputatul PMP Marius Paşcanu a atras în schimb atenţia că pierderea specialiştilor nu poate fi cuantificată numeric, în condiţiile în care ies la pensie tocmai cei care au acumulat experienţă.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza