Carmen Dan: Salariile polițiștilor nu vor scădea

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a declarat că salariile poliţiştilor nu vor scădea, iar sporul de 40% nu a fost tăiat, ci a fost acordat doar până la 31 decembrie 2017.

Adăugat: 8 Februarie 2018
Ultima actualizare:8 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Dan, ministrul de interne
trimite pe mail

Ministrul de interne, Carmen Dan, a venit cu precizări după ce poliţiştii s-au plâns că li s-au tăiat sporurile şi că din lipsă de personal, nu-şi vor mai putea face datoria în afara orelor de program.

Ministrul a declarat că sporul respectiv a fost valabil doar anul trecut, fiind adoptat printr-o ordonanţă cu termen limitat.

Carmen Dan a subliniat că în urma majorărilor de anul trecut, salariul minim net al unui agent este acum de peste 1.700 de lei.

"La acest salariu se adaugă în medie 990 de lei, normă de hrană, 250 de lei norma de echipament şi, după caz, alte sporuri, în funcţie de condiţiile de muncă. Adunând aceste sume, rezultă că în acest moment, venitul minim net al unui agent debutant este de cel puţin 3.000 de lei, fără a mai pune la socoteală drepturile pentru ture de noapte sau pentru munca în zilele libere sau de sărbători legale", a spus Carmen Dan.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza