Caravana "Gaudeamus" s-a deschis la Cluj-Napoca

Caravana Gaudeamus organizată de Radio România s-a deschis oficial la Cluj-Napoca, în prezenţa primarului Emil Boc.

Adăugat: 23 Aprilie 2015
Ultima actualizare:23 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Deschiderea Gaudeamus la Cluj-Napoca în prezenţa primarului Emil BOc
trimite pe mail

Caravana "Gaudeamus" a ajuns la Cluj-Napoca, locul unde s-a născut ideea târgului de carte itinerant, organizat de Radio România.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost prezent la deschiderea oficială şi a declarat că Târgul de Carte este unul din cele mai importante evenimente culturale ale oraşului.

"Importanţa pe care noi, ca autorităţi, o acordăm târgului şi cărţii în general, este modul în care am abordat acest târg să aibă loc în centrul oraşului, locul care reprezintă cu adevărat dimensiunea multiculturală, culturală şi universitară a oraşului. Sutem capitală europeană a tineretului şi pergătim depunerea candidaturii pentru statutul de capitală culturală europeană în 2021", a spus Emil Boc. 

Poetul Adrian Popescu este preşedintele de onoare al celei de-a 16-a ediţii a Târgului de Carte "Gaudeamus" - organizat de Radio România - prin Centrul Cultural Media şi Radio Cluj - unde veţi găsi cele mai recente apariţii editoriale din ţară şi de peste hotare, titlurile în vogă din ultima perioadă, pachete promoţionale şi reduceri.

Ideea caravanei s-a născut odată cu Clujul, susţine directorul onofic al târgului, Vladimir Epstein. 

"Această idee de caravană Gaudeamus s-a născut odată cu Clujul. De aici am plecat şi, apoi, am făcut o primă ediţie la Cluj, mi-am zis nu se poate un oraş ca şi Clujul să fie lipsit de un târg de carte, iar apoi ideea de caravană s-a născut în felul ăsta şi a urmat Craiova, Târgu-Mureş, Sibiu, Timişoara, Constanţa, litoral şi aşa mai departe", a spus Epstein.

Târgul de carte Gaudeamus poate fi vizitat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, până sâmbătă între orele 10:00 - 20:00, iar duminică între orele 10:00 şi 15:00. Intrarea este liberă - transmite de la Radio România Cluj, Oana Cristea Grigorescu.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza