Canada amână răspunsul în legătură cu ridicarea vizelor pentru români şi bulgari

Canada va anunţa decizia, în această toamnă, decizia pe care o va lua legată de ridicarea vizelor pentru români şi bulgari, singurii cetăţeni din Uniunea Europeană care nu beneficiază de acest regim.

Adăugat: 11 Iulie 2016
Ultima actualizare:11 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Şeful Cancelariei primului-ministru Dragoş Tudorache spune la Bruxelles că pentru România aşteptările sunt foarte clare legate de ridicarea vizelor pentru această toamnă.

Oficialul român a făcut această declaraţie după ce a participat la prima reuniune de acest tip organizată la Comisia Europeană în prezenţa ministrului canadian al imigraţiei şi a reprezentanţilor bulgari.

Comisarul pentru migraţie Dimitris Avramopoulos a confirmat, în timpul întrevederii, obiectivul UE ca reciprocitatea vizelor să se aplice pentru toţi cetăţenii europeni.

Şeful Cancelariei Guvernului român, Dragoş Tudorache, a precizat la Bruxelles că întalnirile de astăzi au fost bune şi s-au înregistrat progrese, iar rezultatele misiunii tehnice a Canadei care a fost în România au fost pozitive.

"Din punct de vedere politic am primit confirmarea din partea ministrului McCallum că pentru partea canadiană acest dosar este foarte important şi că există speranţa, determinarea şi din partea dumnealor ca până în cursul toamnei să ne întâlnim din nou pentru a găsi rezultate", a declarat Dragoş Tudorache.

UE doreşte ca acordul comercial cu Canada să fie semnat în octombrie, dar până atunci el trebuie ratificat de toate parlamentele statelor membre.

"Din punctul nostru de vedere există o legătură clară între poziţia pe care România o va adopta în contextul finalizării demersurilor pentru acordul CETA pe comerţul cu Canada şi situaţia reciprocităţii vizelor pentru că din punctul nostru de vedere este normal ca atunci când vorbeşti de beneficiile pe care un astfel de acord de schimb le aduc pentru cetăţenii uneia dintre părţi, aceste beneficii trebuie să fie pentru absolut toţi cetăţenii", a subliniat Dragoş Tudorache.

Miercuri este aşteptată o comunicare oficială a Comisiei Europene pe această temă, precizează corespondenta RRA la Bruxelles.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza