Campanii de informare în favoarea vaccinării împotriva rujeolei

Medicii de familie desfăşoară în aceste zile campanii de informare în favoarea vaccinării împotriva rujeolei, în condiţiile în care peste 8.200 de persoane s-au îmbolnăvit de anul trecut, de la începutul epidemiei.

Adăugat: 25 Iulie 2017
Ultima actualizare:25 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aceştia încearcă să-i convingă pe părinţi de riscurile la care îşi expun copii dacă refuză imunizarea, dar spun că eforturile lor au fost îngreunate de sincopele în aprovizionarea cu vaccinuri.

Ioan Mureşan, medic: Având multe cazuri de rujeolă s-a intridus un vaccin suplimentar la vârsta de nouă luni. Este foarte bine şi mulţi părinţi doresc să-şi facă acest vaccin doar că în ultimele trei-patru luni nu am avut vaccinul. Vaccinul l-am primit marţi. Pentru cabinetul nostru am solicitat dozele atât pentru copiii care împlinesc vârsta de 9 luni, 12 luni şi 5 ani, cât şi pentru copiii restanţieri care diverse motive sau au refuzat vaccinul sau nu era vaccin în perioada respectivă. Am solicitat vaccin pentru a fi recuperată schema lor de vaccinare şi am primit şi acest vaccin şi urmează ca să facem deja vaccinurile în zilele acestea.

Potrivit legii, părinţii care refuză vaccinarea trebuie să-şi dea acordul scris în acest sens. Ei nu sunt obligaţi să-şi imunizeze copiii şi nu există sancţiuniAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
25 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza