Camera Deputaţilor şi Senatul, convocate pe 1 septembrie pentru sesiunea de toamnă

Vineri, 1 septembrie, deputaţii şi senatorii au fost convocaţi în a doua sesiune ordinară din acest an.

Adăugat: 29 August 2017
Ultima actualizare:29 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Camera Deputaţilor este convocată vineri, la ora 12:00, în a doua sesiune ordinară a anului 2017.

Biroul  Permanent al Camerei Deputaţilor se va întruni vineri pentru a-şi desemna noua componenţă, respectiv vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii.

Potrivit Articolului 24 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, alegerea acestora se face la propunerea grupurilor parlamentare, în conformitate cu ponderea acestora, conform configuraţiei politice a Camerei şi negocierii liderilor grupurilor.

Lista candidaţilor propuşi pentru Biroul Permanent va fi supusă în întregime votului Camerei Deputaţilor, urmând să fie aprobată prin vot secret cu bilă.

Tot vineri, sunt chemaţi la muncă şi senatorii.

Deschiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului va fi marcată prin şedinţe separate de plen ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Pe agendă se află mai multe ordonanţe de urgenţă care vizează majorarea pensiilor de serviciu în funcţie de coeficientul de inflaţie, plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului la 8500 de lei lunar sau trecerea producătorului de energie termică şi electrică ELCEN de la Ministerul Economiei în subordinea Primăriei Capitalei.

Va fi luată-n discuţie şi Legea vaccinării, care prevede că părinţii pot refuza imunizarea copiilor dar trebuie să facă acest lucru în scris.

Dezbaterile vor viza şi modificările anunţate la legile justiţiei.      

  Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza