Camera Deputaților cere noi verificări în cazul rectificărilor Guvernului Cioloș

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, susţine că din verificările de până acum nu rezultă dacă s-au respectat prevederile legale în cazul rectificărilor făcute de fostul Guvern Cioloș.

Adăugat: 27 Martie 2017
Ultima actualizare:27 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Camera Deputaţilor solicită Curţii de Conturi să verifice modul în care Guvernul Dacian Cioloş a utilizat anumite derogări de la Legea responsabilităţii fiscale.

Suplimentarea obiectivelor anchetei cu privire la rectificările bugetare de anul trecut a fost cerută de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Acesta susţine că din verificările de până acum nu rezultă dacă s-au respectat prevederile legale şi nici în ce mod Executivul era abilitat să recurgă la derogarea de la indicatorii macroeconomici.

Decizia va fi luată mâine de plen.

Redactorul RRA, Angela Matei, reaminteşte că săptămâna trecută au fost prezentate concluziile anchetei parlamentare care a vizat rectificările operate de Cabinetul Dacian Cioloş, anul trecut.

Potrivit documentului, la data aprobării celor două rectificări pozitive din iunie şi noiembrie, încasările erau sub nivelul prognozat, astfel că măsura nu se justifica.

Opoziţia a subliniat, în schimb, că astfel de rectificări bugetare au fost o practică a ultimilor 15 ani.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza