Cabinetul Orban se reunește miercuri în prima şedinţă de guvern

Noul cabinet condus de Ludovic Orban se va reuni miercuri, începând cu ora 12:00, în prima şedinţă săptămânală de guvern.

Adăugat: 5 Noiembrie 2019
Ultima actualizare:5 Noiembrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, premierul României
trimite pe mail

Potrivit premierului, pe ordinea de zi se vor afla atât ordonanţa de urgenţă privind reducerea numărului de ministere, cât şi acordarea veniturilor compensatorii cerute de minerii de la exploatările Paroşeni şi Uricani, care urmează să fie disponibilizaţi.

Noii miniştri liberali şi-au prezentat astăzi priorităţile la preluarea mandatelor la patru ministere: externe, interne apărare şi justiţie.

A fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis, alături de premierul Ludovic Orban.

Noul ministru de finanţe, Florin Cîţu, îşi propune ca proiectul de buget pe anul viitor să fie finalizat până la 15 decembrie, dar anunţă şi o rectificare bugetară pentru acest an.

O altă prioritate este restructurarea ANAF.

La Ministerul de Interne s-au anunţat reforme semnificative pentru creşterea siguranţei românilor şi pentru depolitizarea instituţiei.

Zero politizare, maximă profesionalizare, război total împotriva infractorilor, promite noul ministru de interne, Marcel Vela.

La Ministerul Apărării accentul a fost pus pe consolidarea parteneriatelor strategice.

Noul ministru al apărării este Nicolae Ciucă, militar de carieră, pentru care misiunea faţă de ţară este prioritatea absolută.

La Ministerul Muncii noua şefă a instituţiei, Violeta Alexandru, anunţă verificări serioase cu privire la situaţia bugetului de pensii în condiţiile în care PSD ar fi lăsat un deficit îngrijorător.

Ea mai promite transparenţă şi facilitarea informării cu privire la toate tipurile de servicii şi prestaţii pe care le oferă instituţia.

În ce priveşte justiţia, noul ministru Cătălin Predoiu a arătat că este conştient de aşteptările pe care le au cetăţenii şi a cerut profesionalism magistraţilor.

La Ministerul de Externe noul şef al diplomaţiei române, Bogdan Aurescu, a anunţat reforme şi a cerut realizarea chiar astăzi a unui raport privind pregătirea votului în străinătate la alegerile prezidenţiale.Autor:
Cristina Grecu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Noiembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza