Bulgaria, măsuri sporite de securitate la frontieră

Serviciile de securitate din Bulgaria caută un presupus cetăţean român şi o tânără franţuzoaică de origine iraniană, suspectaţi de legături cu reţeaua teroristă Statul Islamic.

Adăugat: 9 August 2015
Ultima actualizare:9 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autorităţile au ridicat nivelul de alertă din zonele importante de tranzit - aeroporturi, gări şi autogări -, iar fotografii ale suspecţilor au fost difuzate de presa bulgară.

Autorităţile de la Sofia nu confirmă însă oficial informaţiile apărute în mass-media privind identitatea celor doi suspecţi.

Procuratura bulgară a anunţat că poliţia şi serviciile secrete caută doi prezumtivi terorişti care se află în ţară.

Este întărită paza în locurile publice, sunt menţionate metroul sofiot, aeroporturile, gările şi terminalele pentru autobuze în oraşele mari.

Măsuri sporite de securitate au fost introduse la tradiţionalul festival de muzică rock "Spirit of Burgas", la care seara a cântat Robbie Wiliams.

Din informaţia apărută în media reiese că este vorba de un bărbat şi o femeie, prezumtiv activişti ai Statului Islamic.

Nu se ştie pe ce cale şi când au intrat în Bulgaria.

Semnalul pentru prezenţa lor a venit din unele servicii aliate. Fotografiile celor doi au fost distribuite ieri secţiilor de poliţie.

Cu câteva ore în urmă, unele medii sofiote au anunţat că este vorba de o cetăţeană franceză de origine iraniană, în vârstă de 29 de ani, Ezida Elham şi de un oarecare Mimo Popescu, în vârstă de 24 de ani, despre care se presupune că este român.

Televiziunea de stat a dat imagini cu cărţile de identitate ale celor doi, făra a menţiona dacă este vorba de documente adevărate sau de falsuri.

De menţionat că, potrivit, Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi,  poliţia de frontieră bulgară efectuează, din motive de securitate, controale amănunţite la toate categoriile de autovehicule, care - alături de lucrările de reabilitare la podul peste Dunăre de la Giurgiu - generează creşterea timpilor de aşteptare la frontieră.

Autorităţile recomandă ca pentru trecerea în Bulgaria, şoferii să folosească şi punctele alternative de trecere a frontierei, de la Calafat, Bechet, Zimnicea, Călăraşi, Negru Vodă şi Vama Veche.

La punctul de frontieră Giurgiu este înlocuit integral sistemul rutier, în vederea asigurării confortului şi siguranţei traficului rutier pe această porţiune de drum.

O dată cu demararea lucrărilor de reabilitare, se circulă pe o singură bandă, care este în permanenţă supravegheată.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Petio Petkov
Adăugat:
9 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza