Bugetul va permite majorarea punctului de pensie și creșterea alocațiilor pentru copii

Bugetul va permite o majorare a valorii punctului de pensie şi creşterea alocaţiei de stat pentru copii.

Adăugat: 15 Decembrie 2021
Ultima actualizare:15 Decembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul legii bugetului de stat pe anul viitor urmează să fie pus în dezbatere publică vineri, iar luna viitoare să fie aprobat de guvern pentru a fi transmis spre dezbatere şi adoptare în parlament.

Între timp executivul se reuneşte astăzi pentru a adopta două ordonanţe de urgenţă care sunt necesare pentru construirea viitorului buget.

Este vorba despre majorarea valorii punctului de pensie şi creşterea alocaţiilor pentru copii.

1.300 de miliarde de lei este preconizat a fi bugetul de anul viitor, care ar putea să aibă un deficit de 5,84 de procente.

Bugetul va permite o majorare a valorii punctului de pensie şi creşterea alocaţiei de stat pentru copii la 600 de lei pentru cei de până la 2 ani sau de până la 3 ani pentru copiii cu dizabilităţi şi la 243 de lei pentru cei între 2 şi 18 ani.

Şi pensiile militarilor de până la 2.500 de lei vor creşte la fel ca cele civile şi cu 2,8% se vor indexa pensiile militare mai mari de 2.500 de lei. Şi anul viitor se vor acorda vouchere de vacanţă din 15 aprilie, exclusiv în format electronic.

Surse guvernamentale au mai precizat că nici anul viitor nu se vor acorda pensiile speciale aleşilor locali şi nu vor creşte salariile bugetarilor.

Se discută însă ca salariile profesorilor, ale infirmierilor şi ale brancardierilor, totuşi, să crească.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Decembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza