Bugetul Ministerului de Interne va fi majorat cu 20%

Comisiile parlamentare pentru buget-finanţe au aprobat majorarea cu 20% a bugetului alocat pentru anul viitor Ministerului de Interne.

Adăugat: 14 Decembrie 2017
Ultima actualizare:14 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Dan, ministrul de Interne
trimite pe mail

Comisiile parlamentare pentru buget-finanţe au aprobat majorarea cu 20% a bugetului alocat pentru anul viitor Ministerului de Interne.

Obiectivele instituţiei vizează asigurarea unui grad ridicat de siguranţă a persoanelor, creşterea capacităţii de gestionare a evenimentelor majore şi o mai bună eficienţă administrativă.

În cadrul dezbaterilor, ministrul Carmen Dan le-a prezentat parlamentarilor care vor fi principalele cheltuieli ale instituţiei pe care o conduce.

"Asigură drepturile salariale ale personalului existent în plată la finele anului 2017, majorate cu 25%, conform legii de salarizare unitare. Încadrarea promoţiilor 2018 de absolvenţi ai instituţiilor proprii de învăţământ, avem alocată o sumă de 116,1 milioane lei; completarea deficitului de personal prin încadrarea din surse externe a posturilor pentru care a fost aprobată deblocare prin memorandum, şi vorbim aici de 1.813 posturi cu o sumă alocată de 49,7 milioane lei", a spus Carnen Dan.

În legătură cu crima de la metrou, Carmen Dan a declarat că la nivelul ministerului pe care îl conduce este în derulare o anchetă internă.

Ea a adăugat că a solicitat prezentarea cronologică a procedurilor şi că nu poate oferi alte informaţii, transmite redactorul RRA,  Angela Matei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza