Bugetul, criticat de Opoziţie

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a criticat proiectul de buget pentru lipsa de viziune a PSD şi pentru că promisiunile făcute de social-democraţi în campania electorală nu sunt realiste.

Adăugat: 30 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Turcan, preşedinte interimar al PNL
trimite pe mail

"Avem mai puţini bani alocaţi pentru investiţii, reiese din proiectul de buget că se aşteaptă o creştere a veniturilor din mediul privat, ceea ce înseamnă o creştere a poverii pe mediul privat. De asemenea, din proiectul de buget se vede foarte clar viziunea de întărire a dependenţei autorităţilor locale de Guvern", a afirmat Raluca Turcan.  

Şi liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, critică bugetul propus de social-democraţi, pentru că, în forma actuală va supraîndatora ţara.

Parlamentarii Partidului Mişcarea Populară îşi doresc mai mulţi bani pentru infrastructura rutieră, pentru agricultură, dar şi pentru apărare - subliniază preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu. 

"Sunt foarte multe aspecte legate de infrastructură, de investiţii, aspecte de zi cu zi pe care oamenii le cer şi din toate aceste puncte de vedere vin completări, în primul rând pe bugetul Ministerului Administraţiei, acolo unde sunt aceste lucrări de infrastructură. Privim şi la nivel naţional tot ceea ce înseamnă partea de investiţii pe care n-o regăsim, cel puţin în discuţiile de până acuma despre buget, nu putem să rămânem în continuare ca acum 50 de ani, cu drumuri de pământ în ţară şi cu trenuri care deraiază şi cu alte situaţii, în special în zona aceasta, de transport", a spus Steriu. 

De la Târgu Mureş, liderul UDMR, Kelemen Hunor, anunţă că parlamentarii formaţiunii sale vor avea un punct de vedere în privinţa proiectului de buget pe anul acesta doar după ce vor analiza documentul. 

"Care va fi proiectul? Vom vedea când trimite în Parlament. Deficitul 3% este O.K. Ceea ce am auzit, investiţii sunt cam puţine, dar, în rest, până când nu se finalizează proiectul şi nu vedem exact toate cifrele, mi-e greu să-mi dau cu părerea, ar fi chiar neprofesionist să vorbesc despre ceva ce n-am văzut", a spus liderul Uniunii. 

După ce va fi adoptat în Guvern, proiectul legii bugetului de stat pe anul acesta va fi trimis în Parlament, pentru a fi discutat şi votat.
 Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza