Bugetele Ministerului Educaţiei și MAI, avizate favorabil

Bugetele mai multor ministere au primit avize favorabile din partea Comisiilor de specialitate.

Adăugat: 25 Februarie 2021
Ultima actualizare:25 Februarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Bugetul Ministerului Educaţiei pe anul 2021 a fost avizat favorabil, fără amendamente, în comisiile parlamentare de specialitate.

S-au întrunit 21 de voturi pentru şi 12 împotrivă.

Sorin Cîmpeanu: Avem pentru învăţământ în acest an o sumă de 39,6 miliarde lei. Este, în valoare absolută, cea mai mare alocare bugetară a educaţiei. Sigur că da, procentual se înregistrează o uşoară scădere faţă de anul trecut. Este necesară o precizare. Tot acest buget este făcut fără contribuţia pe care educaţia o poate primi din partea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, o contribuţie esenţială pentru reforma în educaţie.

Tot astăzi au mai fost avizate în comisiile parlamentare de specialitate bugetele Ministerelor Justiţiei, Muncii, Energiei, Tineretului şi Sportului, precum şi cele ale unor instituţii ca Serviciul Român de Informaţii, posturile publice de radio şi televiziune, Agerpres şi Consiliul Naţional al Audiovizualului , transmite transmite redactorul RRA Alexandra Cristea.

Aviz favorabil pentru bugetul MAI

Comisiile reunite pentru apărare, ordine publică și siguranță națională ale Camerei Deputaților și Senatului au avizat favorabil bugetul prevăzut pentru Ministerul Afacerilor Interne în anul 2021.
 
Ministru de resort, Lucian Bode, afirmă că este vorba despre cel mai mare buget primit de MAI în ultimii cinci ani.
 
Lucian Bode: Bugetul Ministerului Afacerilor Interne este unul mai mare față de anul trecut cu 5,47%. Vorbim de un buget de /.../ lei, vorbim de cel mai mare buget pe care Ministerul Afacerilor Interne îl are în ultimii cinci ani de zile. Eu cred că prin acest buget sunt create premisele unei finanțări corespunzătoare a sarcinilor instituționale pe care Ministerul Afacerilor Interne le are în anul 2021.
 
Comisiile reunite de specialitate au aprobat favorabil și bugetul Ministerului Culturii, transmite redactorul RRA, Alina Stănuță.

În timpul dezbaterilor din comisie, ministrul Bogdan Gheorghiu spunea că printre priorități se numără: programul Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în 2021 și Festivalul George Enescu.
 
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Februarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza