Buget majorat pentru programele de mediu

Programele de mediu beneficiază de un buget de peste două miliarde de lei.

Adăugat: 13 Martie 2023
Ultima actualizare:13 Martie 2023

Politica Romaneasca
trimite pe mail
Programele de mediu beneficiază în acest an de un buget majorat pentru măsurile ce vizează reducerea emisiilor de carbon
 
În total sunt peste 7,3 miliarde de lei, iar o mare parte din bani sunt destinaţi schemei de sprijin pentru instalarea de panouri fotovoltaice, care va începe să se deruleze peste aproximativ o săptămână, cu etapa înscrierii celor care pot realiza aceste lucrări.
 
Ministrul mediului, Tánczos Barna: Vorbim de un buget la prima aprobare de peste două miliarde de lei. Ne așteptăm ca la rectificarea din vară să putem completa acest buget cu fonduri europene și fonduri de la AFM, până la cel puțin 3 miliarde de lei. Aceasta este ținta noastră pentru 2023. Programul prevede posibilitate instalării acestor sisteme pe cel puțin 80.000 de case în această primă fază. În paralel cu înscrierea instalatorilor care pot realiza aceste lucrări, deschidem aplicația pentru persoanele fizice la sfârșitul lunii martie - începutul lunii aprilie. Anul acesta deschidem posibilitatea finanțării și pentru ONG-uri și unități de cult care oferă servicii sociale.


Autor:
Nicoleta Turcu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Martie 2023


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza