Bucureştiul ar putea atrage 2 miliarde de euro fonduri europene

Primăria Sectorului 1 al capitalei intenţionează să construiască, cu fonduri europene, un spital şi o centrală de cogenerare, ca alternativă la groapa de gunoi de la Chiajna-Rudeni.

Adăugat: 16 Martie 2017
Ultima actualizare:16 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Corina Creţu, comisar european dentru dezvoltare regională
trimite pe mail

Primarul Dan Tudorache i-a cerut astăzi sprijinul comisarului european, Corina Creţu, în vederea realizării acestor proiecte.

 "Proiectul meu de suflet este realizarea acelui spital unde noi avem teren, în zona de nord a Bucureştiului.
Cu siguranţă, acest spital va fi înglobat într-un proiect mai amplu al Ministerul Sănătăţii, va fi un spital undeva la 500-700 de paturi.Noi considerăm că undeva, tot spitalul ar ajunge la 100-120 de milioane de euro.
Sper să atragem cât mai mult din această sumă.Vroiam să construim o centrală de cogenerare. Vedem ce bani putem atrage de la UE. Avem şi noi banii la primărie, dar astea sunt soluţiile decente şi normale, care ar trebui să înlocuiască o groapă de gunoi", a spus Dan Tudorache.

La rândul său, comisarul european, Corina Creţu, a precizat că Bucureştiul poate atrage 2 miliarde de euro - fonduri europene, însă trebuie să existe cooperare între Municipalitate şi primăriile de sector:

"Mâine mă voi întâlni cu doamna primar general al Capitalei.Este evident că primăriile de sectoare trebuie să colaboreze foarte strâns cu Primăria Generală a Capitalei.Bucureştiul are un buget în sine generos, din partea fondurilor europene are 2 miliarde de euro.E decizia suverană a dumneavoastră, la nivelul primăriilor, în ce măsură veţi împărţi aceste fonduri europene", a punctat Corina Creţu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
16 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza