Boicotul referendumului, "cel mai mic risc pentru demiterea președintelui"

Președintele suspendat, Traian Băsescu, susţine că, prin boicotarea referendumului, PDL a apelat la varianta cu cel mai mic risc pentru suspendarea sa, în timp ce USL acuză încălcarea confidențialității votului.

Adăugat: 24 Iulie 2012
Ultima actualizare:24 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, susţine că prin decizia de a boicota votul la referendum PDL a apelat la varianta cu cel mai mic risc pentru suspendarea sa din funcţie.

Totodată, Traian Băsescu a declarat că fiecare procedează aşa cum crede că este în avantajul său.

"Cei 256 de parlamentari au chemat poporul la urne. Eu aş fi vrut să mă expun acestui vot. N-am cum, este evident, dar ei au responsabilitatea să-i convingă pe majoritatea românilor că preşedintele trebuie demis, că trebuie să-i întrerupă mandatul. Nu eu, eu nu am aceasta obligaţie. Ei au chemat electoratul la urne, ei trebuie să demonstreze că soluţia lor de suspendare este cea corectă. Nu-mi convine situaţia, dar nici nu o pot modifica", a spus Traian Băsescu.

Într-un interviu acordat postului TV THE MONEY CHANNEL, Traian Băsescu a spus că, potrivit estimărilor PDL, nivelul de securitate al votului de duminică este foarte scăzut.

Şova: Prin boicot se încalcă dreptul de confidenţialiate a votului

Senatorul PSD, Dan Şova, spune că prin boicotarea referendumului, prin neprezentarea cetăţenilor la urne, se încalcă dreptul de confidenţialiate a votului.

"Plecând de la ipoteza că indicaţia PDL-ului va fi respectată, să ne imaginăm o comună cu 1.100 de alegători, unde sunt trei partide puternice: PSD, PNL şi PD. Cei de la PD refuză să vină la vot şi se înregistrează 700 la zero pentru demiterea preşedintelui Băsescu. În acel moment toată lumea cunoaşte votul fiecărui cetăţean care s-a prezentat", a spus Dan Sova.

El a adăugat că  USL  le va cere românilor să vină la vot.

PDL boicotează referendumului

Colegiul Director Naţional al Partidului Democrat Liberal a decis, marţi,  neparticiparea la referendumul din 29 iulie prin absenţa de la urne a membrilor şi simpatizanţilor PDL.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Colegiului Director că democrat-liberalii îi îndeamnă pe cetăţeni să nu participe la vot.
 
El a adăugat că PDL "nu poate să valideze un şir de nereguli şi abuzuri ale USL".


Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
24 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza