Bogdan Hossu: Angajatorii sunt obligaţi să crească cu 20% nivelul salariilor brute

Miniştrii finanţelor, muncii, sănătăţii şi justiţiei au discutat, astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii sindicatelor despre propunerea de trecere a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Adăugat: 20 Septembrie 2017
Ultima actualizare:20 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa
trimite pe mail

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a precizat, după întâlnire, că unele contribuţii vor rămâne, în continuare, în sarcina angajatorilor şi a explicat care sunt acestea.

"Fondurile speciale, şomaj, fondul de risc profesional, fondul de garantare a salariilor, concedii medicale, inclusiv obligaţiile angajatorului pentru condiţii de muncă deosebite şi speciale vor rămâne, în continuare, în sarcina angajatorulu. Conform precizărilor domnului ministru al justiţiei - fără să se precizeze problema dreptului de proprietate - legea va prevedea, în mod expres şi imperativ faptul că angajatorii sunt obligaţi să crească cu 20% nivelul salariilor brute. În condiţiile respective, cresc şi în sectorul privat, mix, sau de stat, salariile nete, cu aproximativ 8% în structura dată", a spus Bogdan Hossu.

Salariile nu vor scădea, după trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat - a dat, din nou, asigurări, astăzi, liderul PSD, Liviu Dragnea.

El a făcut apel la liderii sindicali, să fie responsabili atunci când fac declaraţii pe această temă.

"Trebuie să ne lămurim: dacă liderii de sindicat sunt preocupaţi de stabilitatea locurilor de muncă, de creşterea veniturilor în mod constant a celor pe care îi reprezintă, sau dacă sunt preocupaţi de jocuri politice, sau folosesc orice prilej de a-l folosi în campania electorală internă din rând sindicatelor. Eu fac un aple la responsabilitatea celor care pot avea responsabilitate în această perioadă. Nu există niciun fel de risc ca salariile să scadă. Absolut niciunul. Şi ei ştiu lucrul acesta, pentru că participă la toate discuţiile, cu calculele pe masă", a spus Liviu Dragnea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza