Boc: Guvernul a dat un tun administraţiilor locale

Fostul premier Emil Boc susţine că "Guvernul Ponta a dat un tun administraţiilor locale, naţionalizând nişte sume de bani din taxele de timbru judiciar".

Adăugat: 10 Iulie 2013
Ultima actualizare:10 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primarul din Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că OUG nr. 80/2013 prevede că, de la 1 iulie, 30 la sută din banii care se încasează din taxe judiciare la primării merg la bugetul de stat, iar 70 la sută rămân la bugetul local.

"Guvernul Ponta a dat un tun administraţiilor locale, naţionalizând nişte sume de bani din taxele de timbru judiciar. În urma unei ordonanţe de guvern, Guvernul Ponta dă bugetului municipiului Cluj-Napoca pe 2014 un tun de un milion de euro şi un tun de 1,3 milioane de lei pentru ultimele şase luni ale anului 2013. Este vorba despre OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, care stabileşte că, de la 1 iulie, 30 la sută din ce se încasează din taxe judiciare la primării merge la bugetul de stat, iar 70 la sută rămâne la bugetul local. Până acum, sută la sută din aceste taxe rămâneau la bugetul local", a spus Boc.

Potrivit acestuia, "partea cea mai neagră" este că, de la 1 ianuarie 2014, bugetul local rămâne cu 55 la sută din aceste taxe judicicare, iar Guvernul ia 45 la sută.

"Sunt bani luaţi cu japca din buzunarele clujenilor şi duşi la Bucureşti fără să ni se ia vreo atribuţie suplimentară pe care să n-o mai plătim, încălcând şi sfidând autonomia locală, banii comunităţilor locale, într-un climat de totală dictatură a Guvernului, fără consultarea primăriilor şi fără a le lua vreo povară fiscală. Pentru a acoperi lipsa locurilor de muncă şi incapacitatea de a avea o creştere economică, Guvernul ia banii primăriilor", a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

El a subliniat că execuţia bugetară pe acest an va fi afectată, în municipiu, în condiţiile în care la buget nu vor mai intra 1,3 milioane de lei.

"Vom vedea cum ne vom adapta. Anul viitor vom avea o cădere de venituri de un milion de euro. Politica lor este de a lua banii de la cei care produc şi să îi ducă la Bucureşti", a menţionat el.

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza