Boagiu a depus plângere penală împotriva lui Şova în cazul Bechtel

Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a depus plangere penală împotriva ministrului Dan Şova pe care îl acuză public că ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Năstase în anul 2003.

Adăugat: 7 August 2013
Ultima actualizare:7 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Democrat-liberalul Anca Boagiu a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că a depus o plângere penală împotriva ministrului Dan Şova, acuzându-l pe aceasta de o "acţiune suspectă de ascundere" a contractului semnat în 2003 între Guvernul Adrian Năstase şi firma Bechtel.
    
"Am depus astăzi, 7 august, plângere penală cu nr. înregistrare 11.258 la Parchetul General, împotriva lui Dan Şova, pentru acţiunea suspectă a ministrului reclamat de ascundere a contractului original Bechtel semnat în anul 2003 de Guvernul Adrian Năstase. Îl acuz public pe Dan Şova de faptul că ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Năstase în anul 2003, unul dintre cele mai costisitoare contracte asumate vreodată de un Guvern al României. Intenţia lui Dan Şova este evidentă: vrea să-l apere pe fostul sau şef de partid. Altfel, îmi pun întrebarea: cui, din PSD, îi este frică de contractul parafat de un alt Guvern PSD?", afirmă Anca Boagiu.

Guvernarea USL este caracterizată de ruinarea economiei naţionale, de minciună, manipulare şi de o politică agresivă, de lipsă de transparenţă.

Prim-vicepreşedintele PDL subliniază că înţelegerile contractuale dintre Guvern şi Bechtel International Inc. au încetat şi, ca atare, îi aminteşte lui Dan Şova -  ministrul pentru Proiecte de Infrastructura de Interes Naţional şi Investiţii Străine - că acesta ar avea "obligaţia să facă public tot contractul, inclusiv contractele şi comisioanele firmelor de avocaţi implicate în această afacere, în frunte cu firma sa şi a mamei sale".
    
"Ca atare, am depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efectuarea de cercetări în legătură cu posibila săvârşire de  infracţiuni la regimul protecţiei informaţiilor clasificate, respectiv în legatură cu dispariţia unui document astfel clasificat - Contractul având ca obiect 'Proiectarea, realizarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie şi cu remedierea oricăror defecte' aferente autostrăzii Braşov - Cluj - Borş, încheiat, în data de 19.12.2003, între CNADNR şi Bechtel International Inc", precizează Anca Boagiu.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Petruţa Smântână
Adăugat:
7 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza