Blaga: În Moldova vom câştiga cel puţin jumătate din capitalele judeţelor

Copreşedintele PNL Vasile Blaga speră că liberalii vor câştiga atât alegerile locale de luna viitoare, cât şi pe cele parlamentare din toamnă.

Adăugat: 25 Mai 2016
Ultima actualizare:25 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Blaga, copreședintele PNL
trimite pe mail

Liderii partidului susţin candidaţii înscrişi în cursa electorală din 5 iunie şi propun electoratului proiecte legislative de viitor.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga este convins că liberalii vor câştiga atât alegerile locale de luna viitoare, cât şi pe cele parlamentare din toamnă.

"În Moldova vom câştiga cel puţin jumătate din capitalele judeţelor. În Ardeal şi Banat PSD-ul va lua două capitale de judeţ dacă are noroc. Hai să ne batem peste tot cu şanse mari cu candidat foarte bun în Bucureşti, cu Cătălin, cu ceilalţi colegi şi atunci să punem cu adevărat bazele victoriei. N-ar fi păcat să guverneze la 100 de ani de la Marea Unire altcineva în afară de liberali, cei care au avut cuvântul hotărâtor în făurirea ei?", a spus Vasile Blaga.

Declaraţia lui Vasile Blaga a fost consemnată de reporterul RRA Mugur Mihăiţă, de la evenimentul dedicat aniversării a 141 de ani de la înfiinţarea PNL care a avut loc la Bucureşti.

Băsescu: PMP, un partid cu oameni tineri

Preşedintele Partidul Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat la Reşiţa că îşi doreşte ca electoratul care l-a susţinut până acum să voteze cu reprezentanţii noii sale formaţiuni politice.

"PMP - spunea Traian Băsescu - este un partid cu oameni tineri care nu au mai făcut politică.
Eu sunt aici pentru un motiv simplu: să susţin candidaţii la a căror lansare am participat. O spun deschis, vreau ca acest partid să recupereze băsiştii, dar ei nu sunt suficienţi pentru câştigarea alegerilor locale. Şi atunci mă îndrept către cei nemulţumiţi de vechile partide şi spun, oameni buni, încercaţi Partidul Mişcarea Populară!", a susținut Traian Băsescu.

După cum transmite corespondentul RRA Mario Balint, în această campanie Traian Băsescu a fost prezent de trei ori în judeţul Caraş-Severin pentru a fi alături de candidaţii PMP.

Primăria Satu Mare, o miză importantă pentru UDMR

Liderul Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, declară că primăria Satu Mare reprezintă o miză importantă pentru UDMR.

Despre Kereskényi Gábor, candidatul formaţiunii la funcţia de primar, Kelemen Hunor spune că ar fi primarul potrivit pentru sătmăreni.

"Candidatul nostru pentru municipiul Satu Mare pentru funcţia de primar este domnul Kereskényi Gábor, un om devotat, un om dinamic, un om care în opinia noastră înseamnă nu numai schimbarea în bine în acest municipiu, dar înseamnă şi asigurarea siguranţei, asigurearea securităţii pentru fiecare om şi predictibilitate pentru viitor", a susținut Kelemen Hunor.

Geoană: Partidele tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot

Președintele Partidului Social Românesc, Mircea Geoană, a stat de vorbă cu electoratul din Bocşa, Tîrnova şi Bozovici, localităţi din judeţul Caraș-Severin.

Corespondentul RRA Mario Balint transmite că la conferinţa de presă suţinută la Reşiţa, Mircea Geoană a făcut un apel la oameni să meargă la vot.

"Campania aceasta din ultimele 30 de zile dă senzaţia unei forme aproape de non-combat. Miza rămâne la fel de importantă mai ales pentru partidele tradiţionale. Ele vor să descurajeze prezenţa la vot a celor care sunt nemulţumiţi şi indecişi şi să descurajeze un public care este nemulţumit, care este supărat şi care în clipa de faţă ar vota o alternativă, dacă această alternativă este, evident, atractivă şi credibilă", a susținut Mircea Geoană.

Dragnea promite blocuri ANL pentru tinerii instituționalizați

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că din toamnă partidul pe care-l conduce are în vedere modificarea legii ANL, în sensul construirii de locuinţe pentru tinerii instituţionalizaţi care împlinesc 18 ani.

Liderul PSD spune că aceşti copii rămân de cele mai multe ori pe drumuri în momentul în care ajung la vârsta majoratului.

"Acest program va începe în primul rând cu Bucureştiul şi cu reşedinţele de judeţ şi susţin că după ce Gabi Firea va ajunge primarul general al Capitalei, împreună cu colegii de la sectoare, vor găsi locaţiile necesare pentru a construi aceste blocuri care vor putea adăposti locuinţe civilizate pentru mii de copii care după ce devin majori rămân pe drumuri", a susținut Liviu Dragnea.

UNPR vrea să stopeze vânzarea terenurilor către străini

Liderul UNPR, Valeriu Steriu, anunţă că parlamentarii formaţiunii sale adună semnături pentru a iniţia o comisie specială de anchetă privind vânzarea terenurilor către străini.

În comunicatul remis presei, Steriu subliniază că scopul comisiei este acela de afla care sunt exact suprafeţele de teren aflate în proprietatea străinilor şi să stabilească dacă situaţia referitoare la înstrăinarea terenurilor agricole reprezintă un pericol la siguranţa naţională şi la securitatea alimentară.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza