Birourile Permanente ale celor două Camere, convocate joi

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului se vor reuni, joi, la ora 12:00, pentru a stabili în ce zi poate fi chemat în sesiune extraordinară Legislativul, acum în vacanţă parlamentară.

Adăugat: 22 August 2012
Ultima actualizare:22 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că joi, la ora 12.00, au fost convocate Birourile Permanente reunite ale Parlamentului, care vor stabili o sesiune extraordinară, pentru citirea deciziei Curţii Constituţionale, cu privire la referendum.

"Am primit hotărârea Curţii Constituţionale un pic mai târziu decât ne aşteptasem. (...) Am decis ca mâine (n.r. - joi), la ora 12:00, să convocăm Birourile Permanente reunite ale Parlamentului pentru a prezenta hotărârea Curţii", a anunţat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor speră ca şedinţa de joi să poată avea loc în cvorumul cerut de regulamentele parlamentare astfel încât sesiunea extraordinară a Parlamentului să poată avea loc cât mai curând posibil.

"Vreau ca vineri să fie un plen. Mai mult de jumătate dintre membrii Biroului Permanent şi de la Cameră şi de la Senat nu sunt în Bucureşti. Este o chestiune absolut normală şi aş vrea să fim corecţi faţă de colegii parlamentari. După două campanii electorale epuizante, ţinând cont că această toamnă este decisivă pentru recâştigarea mandatelor de parlamentar, iar lunile decembrie şi ianuarie sunt importante pentru parlamentari, iar până la anul deputaţii şi senatorii au plecat cu familiile în concediu. Credem că vor fi prezenţi în sesiunea din 3 septembrie, de luni. Unii dintre ei sunt în ţară, alţii nu sunt, dar mulţi dintre ei nu sunt în Bucureşti. (...) Vom vedea dacă ziua de vineri este o zi fezabilă. Şi eu şi preşedintele interimar al Senatului ne dorim să finalizăm cât mai repede această procedură", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Valeriu Zgonea a mai afirmat că Birourile Permanente ale Parlamentului nu se pot întruni în afara cvorumului necesar.
    
"Când noi suntem în cvorum, prin Birourile Permanente putem da o decizie care va fi transmisă oficial, legal către Secretariatul General al Guvernului pentru a fi publicată în Monitorul Oficial cu privire la sesiunea extraordinară. Dacă noi nu suntem în cvorum, nu putem lua această decizie şi atât eu, cât şi domnul Petru Filip am semna un act ilegal. În consecinţă, am speranţa că toţi colegii mei vor putea să vină pentru a stabili ziua în care deschiderea şedinţei plenului să fie una cu cvorum", a adăugat el.Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
22 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza