Belgia nu semnează acordul UE-Canada

Premierul belgian Charles Michel nu a reușit să obțină acordul autorităților regionale de care avea nevoie pentru a debloca acordul CETA.

Adăugat: 24 Octombrie 2016
Ultima actualizare:24 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Belgia nu poate semna acordul de liber-schimb Uniunea Europeană-Canada, a declarat astăzi premierul Charles Michel, la finalul unei întâlniri cu liderii regionali.

În prezent, toate cele 28 de state ale Uniunii Europene susţin acordul cu Canada.

Redactorul RRA Georgiana Grosso informează că pactul a fost blocat de guvernul regiunii Valonia din raţiuni de ordin social şi ecologic.

Nemulţumită de mai multe prevederi ale tratatului, în special de cele referitoare la arbitrajul disputelor comerciale între companii şi guverne, regiunea Valonia a respins acest acord.

Documentul urma să fie semnat la summitul Uniunea Europeană-Canada, programat pentru joi, dar care în aceste condiţii va fi, probabil, anulat.

Premierul belgian, Charles Michel, a menţionat, în declaraţia sa de astăzi, că va continua dialogul cu Valonia.dar că nu îşi poate da, însă, aprobarea oficială fără susţinerea a cinci administraţii subfederale şi a Valoniei.

Rezultatul ar putea determina Uniunea Europeană să anuleze un summit prevazut pentru joi, când ar fi trebuit semnat acordul cu premierul canadian, Justin Trudeau, notează France PressAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza