BEC va lua o decizie privind renumărarea voturilor în sectorul 1

Biroul Electoral Central va lua astăzi o decizie privind solicitarea filialei PSD Sector 1 de renumărare a voturilor exprimate duminică pentru funcţia de primar.

Adăugat: 30 Septembrie 2020
Ultima actualizare:1 Octombrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Biroul Electoral Central a respins sesizarea PSD privind o posibilă fraudă electorală formulată pentru Sectorul 1.

--------------------------------------------------

Biroul Electoral Central va lua astăzi o decizie privind solicitarea filialei PSD Sector 1 de renumărare a voturilor exprimate duminică pentru funcţia de primar.

Victoria este proclamată de doi candidaţi, Clotilde Armand, din partea USR-PLUS, susţinută de PNL şi de social-democratul Daniel Tudorache.

Potrivit rezultatelor parţiale, candidatul dreptei are un avans de puţin peste 1.000 de voturi.

Primăria Capitalei a fost câştigată cu 42,79 la sută din voturi de candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR-PLUS, în timp ce actualul primar general, Gabriela Firea, a obţinut aproape 38 de procente.

La Sectorul 1 situația rămâne deschisă, unde doi candidați își dispută în continuare fotoliul de primar.

Reprezentanta dreptei, Clotilde Armand, este pe primul loc, cu puțin peste 1.000 de voturi față de social-democratul Daniel Tudorache. PNL și USR-PLUS îi acuză pe social-democraţi de fraudă electorală, după ce un candidat PSD pentru Consiliul Local a fost găsit cu aproape 500 de procese verbale asupra sa. Președintele USR, Dan Barna:


Dan Barna: Rezultatul e foarte clar, e confirmat de numărătorile paralele. Clotilde Armand a câştigat Sectorul 1 cu aproximativ 1.000 de voturi în faţă. Vrem însă să ne asigurăm că nu apar magii prin saci sau că nu apar alte procese verbale din care ar lipsi semnături.


Clotilde Armand a anunțat că va cere Parchetului General să preia ancheta despre situația voturilor de la Sectorul 1.

De cealaltă parte, filiala PSD a cerut Biroului Electoral renumărarea voturilor, Daniel Tudorache susținând că, potrivit numărătorii paralele a partidului, a câștigat cu un avans de peste 200 de voturi.


Daniel Tudorache
: Se creează o presiune de către candidatul USR. Sunt peste reprezentanţii din Biroul Electoral de sector, pun presiune. Deci, e ceva ilegal. BEC-ul va spune exact cine va fi câştigător.


La Sectorul 2, Radu Mihaiu, din partea USR-PLUS, este pe prima poziție, la Sectorul 3, Robert Negoiță, din partea Alianței Pro București 2020, iar la Sectorul 4, Daniel Băluță, din partea Alianței PSD-PP-USL.

Pe primul loc la Sectorul 5 se află candidatul PP-USL, Cristian Popescu Piedone, iar la Sectorul 6, liberalul Ciprian Ciucu.

Acuzații de fraudă la sectorul 1. Poliția a deschis dosar penal

Poliţiştii şi procurorii din Capitală continuă cercetările în dosarul penal deschis după ce un candidat la un post de consilier local a fost prins de reprezentanţii USR - PLUS cu aproape 500 de procese verbale din secţiile de votare.

Mai multe persoane au fost audiate, dar nimeni nu a fost pus sub acuzare.

Cercetările continuă in rem, adică cu privire la faptă şi nu la persoane, a precizat comisarul-şef de poliţie Ionuţ Dana: Au fost audiate opt persoane. Procesele verbale găsite asupra bărbatului sunt în număr de 473 și în continuare efectuăm cercetări pentru infracțiunea privind falsificarea de documente și evidențe electorale. În continuare, noi facem verificări, prin Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a stabili autenticitatea acelor procese verbale găsite asupra bărbatului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Septembrie 2020
Ultima actualizare:
1 Octombrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza