Băsescu: Sper ca Udrea să îmi confirme că este un om cinstit

Fostul președinte Traian Băsescu a avut prima reacție în legătură cu Elena Udrea, precizând că speră ca aceasta să se bucure de condiții corecte pentru a se apăra.

Adăugat: 8 Februarie 2015
Ultima actualizare:8 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu
trimite pe mail

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că speră ca Elena Udrea să îi confirme încă o dată că este un om cinstit.

"Aş vrea să vă mulţumesc pentru tăria pe care aţi avut-o, o mână de oameni, cei care sunteţi în sală, cei care sunteţi la prezidiu, doamna preşedinte Elena Udrea, cei care v-aţi dedicat acestei idei de a crea un partid nou. Chiar dacă nu este aici, ţin să-i mulţumesc şi îi apreciez delicateţea gestului ei de a nu fi în sală. Sper să se bucure de condiţii corecte pentru a se putea apăra şi sper să îmi confirme încă o dată că este un om cinstit, am convingerea că dacă va putea să o facă, o va face", a spus Băsescu duminică la Congresul PMP.

El a adăugat că vrea să fie un partener pentru PMP, că le va pune la dispoziţie experienţa sa, dar nu îi va conduce, partidul urmând să fie condus de cei care vor fi aleşi duminică la Congres.

Băsescu: Elena Udrea mi-a adus la cunoştinţă despre neregulile de la ANRP

Traian Băsescu a declarat că Elena Udrea l-a informat despre neregulile de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) şi că şi-a asumat sarcina de a transmite acest lucru structurilor abilitate în culegerea informaţiilor şi probelor.

"Afirmaţia doamnei Udrea - că m-a informat despre neregulile de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor - este corectă. Dar preşedintele este conectat şi la alte surse de informaţii, precum sinteza de presă din fiecare dimineaţă în care i se subliniază elementele care sunt declarate în interiorul instituţiei ca priorităţi: corupţie, fraudă economică ş.a.  (...)  Nu este Elena Udrea singurul om politic cu care eu am avut legătură şi de la care am preluat semnale", a mai arătat Băsescu, potrivit Agerpres.

"Am venit la congresul PMP pentru a-mi apăra mandatul"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că a venit la congresul PMP pentru a-şi apăra mandatul de şef al statului.

"Oricât aş fi de prins de viaţa cu nepoţii, am observat că este o furibundă propagandă pentru demolarea a ceea ce s-a întâmplat din 2004 în 2014, nu aici şi nu acum voi vorbi neapărat despre acest lucru şi e obligatoriu să ies public şi să-mi apăr mandatul (...) el trebuie apărat de mine pentru că eu ştiu şi cât de grea a fost bătălia celor două mandate ale mele, eu ştiu şi câtă umilinţă am îndurat în 10 ani pentru a-mi duce mandatele până la capăt şi pentru a face ca România din 2014 să nu mai semene cu cea din 2004 din punct de vedere al funcţionării instituţiilor. Aş fi avut prima apariţie publică oricum, dar fiind congresul dvs organizat am vrut să am prima apariţie publică venind întâi în faţa dumneavoastră", a spus duminică Băsescu la Congresul PMP.

El a adăugat că din 2005 a început o reconstrucţie a instituţiilor justiţiei şi a celor care puteau contribui eficient la lupta împotriva corupţiei.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
8 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza