Băsescu: Dacă R.Moldova nu va fi primită în UE, soluția e unirea cu România

Fostul președinte Traian Băsescu susține că singura soluție de integrare a R.Moldova în UE și NATO este unirea cu România.

Adăugat: 19 Aprilie 2015
Ultima actualizare:19 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, fostul președinte al României
trimite pe mail

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat  că, în opinia lui, dacă Republica Moldova nu va fi primită în Uniunea Europeană, soluţia ar fi unirea cu România pentru integrarea europeană a românilor de dincolo de Prut.

Băsescu a spus, la Galaţi, la o întrunire a Partidului Mişcarea Populară,  că în urma semnalului dat de Federaţia Rusă prin acţiunile din estul Ucrainei, nici Republica Moldova şi nici Ucraina nu vor intra în Uniunea Europeană şi NATO.

De aceea, singura soluţie de integrare a Republicii Moldova în cele două structuri este unirea cu România.

Fostul preşedinte a criticat reacţia lui Victor Ponta privind ameninţarea şefului Statului Major al armatei ruse la adresa ţării noastre, spunând că premierul nu ar fi trebuit să răspundă cu declaraţii, ci să anunţe că România îşi întăreşte capacitatea de apărare.

Şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, a avertizat că ţările europene care vor găzdui sisteme antirachetă ale NATO vor fi ţinte prioritare ale Rusiei.


 Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza