Bani europeni pentru extinderea Metroului

34,2 milioane de euro din Fondul de coeziune până în 2020 vor fi alocaţi pentru extinderea magistralei de metrou între Parcul Bazilescu şi cartierul Străuleşti.

Adăugat: 19 August 2017
Ultima actualizare:19 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Corina Creţu, comisar european pentru politică regională
trimite pe mail

Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, a aprobat alocarea a încă 34,2 milioane de euro din Fondul de coeziune până în 2020 pentru finanţarea fazei a doua a proiectului de extindere a magistralei 4 de metrou, între Parcul Bazilescu şi cartierul Străuleşti.

Se preconizează că această etapă va fi finalizată până în luna martie 2018.

Faza întâi a extinderii acestei linii de metrou a beneficiat de o finanţare europeană de peste 55 de milioane de euro din exerciţiul bugetar 2007-2013.

Corina Creţu apreciază că acest proiect finanţat de Uniunea Europeană promovează mobilitatea urbană durabilă şi contribuie la reducerea poluării în Bucureşti.

"Acest proiect finanţat de Uniunea Europeană promovează mobilitatea urbană durabilă, reducerea poluării în Bucureşti. Extinderea metroului va avea efecte pozitive atât pentru afacerile locale, cât şi pentru dezvoltarea turismului, iar locuitorii capitalei vor avea condiţii mai bune de transport. Sper sincer că această decizie va duce la accelerarea lucrărilor, astfel încât cetăţenii Bucureştiului să poată beneficia de serviciile metroului Bazilescu - Străuleşti, după martie 2018, cel puţin", a declarat Corina Creţu.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
19 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza