Băncile din Grecia rămân închise

Băncile din Grecia au rămas şi astăzi închise, la o zi după respingerea prin referendum a propunerilor pe care creditorii le-au făcut în schimbul ajutorului extern.

Adăugat: 6 Iulie 2015
Ultima actualizare:6 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O decizie privind redeschiderea instituţiilor financiare elene ar putea fi anunţată în această seară, în condiţiile în care autorităţile de la Atena aşteaptă un răspuns din partea Băncii Centrale Europene privind o majorare a finanţării de urgenţă a băncilor elene.

Până atunci continuă consultările dintre premierul Alexis Tsipras şi liderii partidelor parlamentare şi se caută un înlocuitor la şefia ministerului de finanţe, după decizia neaşteptată a lui Yanis Varoufakis de a demisiona.

Favorit ar fi, potrivit unor surse, Euclid Tsakalotos, în prezent negociarul şef al Greciei în relaţia cu creditorii.

Într-o scrisoare deschisă adresată astăzi premierului Confederaţia naţională pentru comerţ şi spirit antreprenorial atrage atenţia asupra necesităţii de a se ajunge rapid un acord pentru a preveni intrarea în incapacitate de plată a ţării, informează corespondenta RRA.

Textul subliniază "necesitatea creării unui front comun al forţelor sănătoase ale economiei şi antreprenoriatului care să ofere soluţii problemelor sufocante acumulate pe piaţa elenă cât mai curând posibil".

După cum se menţionează, daunele provocate prin închiderea băncilor sunt incomensurabile.

În scrisoare se solicită premierului să găsească timp pentru a examina cu atenţie problemele înainte de a pleca la Bruxelles pentru a continua negocierile cu partenerii şi instituţiile financiare, să se consulte cu toţi factorii instituţionali pentru ca riscurile previzibile să poată fi evitate în cele din urmă, enumerând printre acestea şi problema depozitelor bancare, prăbuşirea IMM-urilor şi izolarea economică internaţională.

A doua zi după referendum, găseşte economia greacă cu aceleaşi probleme grave în condiţii chiar mai dificile, probleme care trebuie însă soluţionate şi încă imediat, înainte de a fi prea târziu.Autor:
Monica Chihaia
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza