Banca Mondială, pregătită să sprijine România în efortul de a primi refugiaţi din Ucraina

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, efectuează prima vizită oficială la Bucureşti.

Adăugat: 13 Aprilie 2022
Ultima actualizare:13 Aprilie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Banca Mondială este pregătită să sprijine România în efortul de a primi refugiaţi din Ucraina, a transmis preşedintele instituţiei financiare internaţionale, David Malpass, înaintea primei vizite oficiale pe care o începe astăzi, la Bucureşti.

El este însoţit de vicepreşedinte Băncii pentru Europa şi Asia Centrală şi de mai mulţi directori regionali.

Vizita de două zile a președintelui Grupului Băncii Mondiale, David Malpass, reprezintă prima sa prezență în țara noastră de la preluarea mandatului, în aprilie 2019.

Conform unui comunicat al instituției financiare internaționale, vizita reafirmă angajamentul Grupului Băncii Mondiale de a sprijini România în eforturile sale pentru o creștere economică durabilă și incluzivă.

David Malpass declara anterior sosirii sale la București că în această perioadă tulbure în regiune, Banca Mondială este pregătită să sprijine România pe măsură ce găzduiește cetățeni care părăsesc Ucraina, dar va continua și să lucreze cu autoritățile publice în vederea îmbunătățirii nivelului de trai pentru toți românii.

Președintele Grupului Băncii Mondiale se va întâlni cu reprezentanți ai sectorului public și parteneri ai grupului din România, urmând să viziteze și un proiect derulat cu asistență din partea Băncii Mondiale în sectorul educației, cu accent pe sprijinirea comunității rome.

Portofoliul activ al Băncii Mondiale în România este alcătuită din nouă proiecte de investiții în valoare totală de 1,78 de miliarde de dolari și servicii de asistență tehnică și analitică în valoare de aproape 125 de milioane de dolari.Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Aprilie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza