Avocatul Poporului se autosesizează în legătură cu protestele de la Pungeşti

Reprezentanţii Avocatului Poporului desfăşoară verificări în comuna Pungeşti, unde au avut loc incidente la protestele privind gazele de şist, iar concluziile vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice.

Adăugat: 14 Decembrie 2013
Ultima actualizare:14 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu evenimentele petrecute în comuna Pungeşti, cu prilejul recentelor proteste ale localnicilor faţă de explorarea gazelor de şist.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situaţia din comuna Pungeşti, judeţul Vaslui şi evenimentele petrecute pe raza acestei localităţi, cu prilejul recentelor proteste", afirmă purtătorul de cuvânt al instituţiei, Matei Vârtosu, într-un comunicat de presă.

În urmă cu o săptămână, Poliţia Vaslui a instituit pe raza localităţilor Siliştea şi Pungeşti o aşa-numită zonă specială de siguranţă, după ce mai mulţi protestatari au distrus gardul din jurul perimetrului de explorare deţinut de compania Chevron.

Astfel, au fost constituite filtre pe drumul judeţean Vaslui-Gârceni, persoanele care treceau prin zonă fiind legitimate şi notate în carneţelele forţelor de ordine.

Organizaţiile nonguvernamentale APADOR-CH şi Active Watch consideră măsurile respective abuzive şi au solicitat demiterea conducerii Ministerului de Interne pentru încălcarea dreptului cetăţenilor la liberă exprimare şi la întrunire.

Comunicatul Avocatului Poporului

Potrivit comunicatului primit de la Avocatul Poporului, reprezentanţii instituţiei desfăşoară verificări în comuna Pungeşti, iar concluziile vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice.

"De asemenea, au fost iniţiate întâlniri cu reprezentanţii Jandarmeriei şi urmează să aibă loc discuţii cu participanţii la protest. Verificările sunt în curs de desfăşurare, iar concluziile vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice", mai precizează comunicatul Avocatului Poporului.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza