Avocatul Poporului propune măsuri pentru degrevarea penitenciarelor

Una dintre propunerile Avocatului Poporului este să se procedeze la o eliberare condiţionată ceva mai devreme decât împlinirea actualelor termene prevăzute în legislaţia penală.

Adăugat: 17 Decembrie 2015
Ultima actualizare:17 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, propune, în concluziile raportului despre situaţia din penitenciare, punerea accentului pe sancţiunile neprivative de libertate pentru degrevarea penitenciarelor.

Acesta a adaugat ca toate recomandarile exclud faptele săvârşite cu violenţă şi pe cele de coruptie.

O altă categorie de propuneri ale raportului îi vizează pe cei care sunt deja în sistemul penitenciar şi, tocmai pentru a fi degrevat, ideea ar fi să se procedeze la o eliberare condiţionată ceva mai devreme decât împlinirea actualelor termene prevăzute în legislaţia penală.

Principalele probleme cu care se confruntă unităţile penitenciare sunt subfinanţarea, lipsa personalului, lipsa spaţiului destinat cazării deţinuţilor.

Concluzia apare in raportul întocmit de instituţia Avocatului Poporului, în urma sesizării din oficiu, după apariţia mai muştor campanii la televiziuni şi în presa scrisă privind situaţia din penitenciare.

Scopul raportului special prezentat astazi in Parlament este acela de a contribui la respectarea demnitatii umane si a drepturilor persoanelor private de libertate, mai ales că ţara noastră a primit şi condamnări la CEDO pe aest segment, se precizeaaza in document.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza