Avocatul Poporului atacă la CCR Ordonanţa privind codurile penale

Victor Ciorbea declarase iniţial că nu are temei legal să sesizeze Curtea, dar astăzi a anunţat că a decis să atace la CCR ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale.

Adăugat: 3 Februarie 2017
Ultima actualizare:3 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ciorbea, Avocatul Poporului
trimite pe mail

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a decis să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă a guvernului pentru modificarea Codurilor Penale.

Victor Ciorbea a admis că există un precedent pe care se poate baza.

"Verificând şi prevederile ordonanţei publicată în Monitorul Oficial, am constatat că avem, în opinia noastră, în mod indiscutabil, calitate procesuală activă de a ridica excepţia de neconstituţionalitate. O parte a ordonanţei a intrat în vigoare chiar în noaptea de miercuri, iar cealaltă parte va intra peste 10 zile, dar există acel precedent care se confirmă, l-am verificat şi este real", a spus Ciorbea, într-o declaraţie de presă.

Victor Ciorbea declarase iniţial că nu are temei legal să sesizeze Curtea, motivând că actul legislativ nu a intrat în vigoare.

În ziua următoare, el a avut o întâlnire, la sediul instituţiei, cu preşedintele Klaus Iohannis, în urma căreia şi-a nuanţat poziţia şi a anunţat că va analiza opţiunile.

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat astăzi că aşteaptă până marţea viitoare toate punctele de vedere ale părţilor implicate pentru a stabili un termen de judecată a acestor sesizări.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
3 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza