Avocaţii Elenei Udrea contestă votul din Parlament privind arestarea preventivă

Avocaţii Elenei Udrea susţin că votul din Parlament a fost acordat în lipsă de cvorum şi că în aceste condiţii, procedură judiciară pentru punerea în aplicarea cererii DNA nu poate merge mai departe.

Adăugat: 24 Februarie 2015
Ultima actualizare:24 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea
trimite pe mail

Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea a fost audiată mai mult de patru ore la sediul DNA, pentru continuarea cercetării în dosarul Gala Bute, în care este acuzată de luare de mită.

Ieri, Camera Deputaţilor a aprobat noile cereri privind începerea urmăririi penale şi arestarea preventivă a fostului ministru, pentru noi acuzaţii în acest dosar.

Avocaţii Elenei Udrea susţin însă, că votul a fost acordat în lipsă de cvorum şi că în aceste condiţii, procedura judiciară pentru punerea în aplicare a cererii DNA nu poate merge mai departe.

Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, a explicat, însă, că cererea de arestare preventivă se consideră adoptată potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, care încă nu a fost armonizată cu statutul deputaţilor.

Elena Udrea a stat în arest din 10 februarie, când a fost retinută în dosarul "Microsoft", iar din 17 februarie a fost plasată în arest la domiciliu.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
24 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza