Aviz pozitiv pentru urmărirea penală a Elenei Udrea

Comisia juridică de la Camera Deputaţilor a decis în această după amiază să avizeze pozitiv cererea procurorilor DNA de începere a urmăririi penale în cazul Elena Udrea.

Adăugat: 17 Octombrie 2016
Ultima actualizare:17 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea, deputat- arhivă foto
trimite pe mail

Dosarul se referă la finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Traian Băsescu.

Procurorii o acuză pe Elena Udrea că i-a determinat pe Gheorghe Nastasia, la aceea dată, secretar general al Ministerului Turismului, precum şi pe Victor Tarhon, pe atunci preşedintele Consiliului judeţean Tulcea (instituţie care primea finanţare şi de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), să ceară reprezentanţilor unor firme care aveau contracte cu cele două instituţii să plătească contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate în cadrul campaniei electorale.

De menționată că DNA a cerut, miercurea trecută, aviz de urmărire penală pentru Elena Udrea.

Procurorii îi aduc acuzații într-un dosar în care mai este anchetată și fiica cea mare a lui Traian Băsescu. Aceștia vorbesc despre instigare la luare de mită pentru campania electorală din 2009.

"Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Anterior, în cursul lunii septembrie 2016, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane, printre care Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) şi Tarhon Victor (la data faptei preşedintele Consiliului judeţean Tulcea) pentru luare de mită, precum şi faţă de Udrea Elena Gabriela pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de spălare de bani. În urma probelor administrate ulterior au fost obţinute probe noi cu privire la săvârşirea, de către Udrea Elena Gabriela, a două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale", se arată în comunicatul de presă al procurorilor anticorupţie postat pe site-ul instituţiei.

Plenul Camerei se va pronunţă asupra solicitării DNA, mâine 18 octombrie.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Radiojurnal
Adăugat:
17 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza