Aviz favorabil şi pentru Ministerul Transporturilor. 70 de amendamente, respinse

Bugetul Ministerului Transporturilor a fost avizat în forma primită de la guvern, fiind respinse cele peste 70 de amendamente care vizau în principal construcţia de autostrăzi şi modernizarea unor drumuri naţionale.

Adăugat: 11 Decembrie 2015
Ultima actualizare:11 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul de resort, Dan Costescu, a explicat că acceptarea lor ar fi presupus o alocare suplimentară de 4 miliarde de lei.

"Aceste sume care au fost prevăzute s-au bazat practic pe o negociere foarte dură deja efectuată cu Ministerul de Finanţe şi, practic, acum avem o marjă foarte mică de a creşte această sumă, a spus Dan Costescu.

Nici la bugetul Sănătăţii nu a fost acceptat niciun amendament din cele 30 depuse, aminteşte redactorul RRA.

Ministrul Patriciu Achimaş Cadariu a explicat că sunt deja alocaţi 3, 1 miliarde de lei în plus faţă de anul acesta, ceea ce va permite îmbunătăţirea serviciilor medicale şi finanţarea unor noi programe naţionale, precum cel destinat arşilor.

"Pentru îngrijirea pacientului critic în 2016 au fost alocate cu 30 de milioane mai mult decât în anul 2015 şi aici ne gândim la programul pentru mari arşi, a spus Patriciu Achimaş Cadariu.

A mai fost avizat în forma propusă de guvern şi bugetul Apărării, care va beneficia anul viitor de o creştere de 2,4 miliarde de lei.

Ministrul Mihnea Motoc a precizat că sunt alocate fondurile necesare pentru toate programele majore şi participarea la misiunile internaţionale.Autor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza