Avertismentul medicilor: Valul patru al pandemiei nu s-a încheiat

Valul patru al pandemiei nu s-a încheiat, deşi numărul cazurilor depistate zilnic este acum cu 50% mai mic faţă de acum o săptămână.

Adăugat: 14 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ieri au fost raportate aproximativ 4.000, iar şase judeţe sunt acum în zona galbenă.

A scăzut şi numărul pacienţilor COVID-19 din spitale la aproximativ 15.000, cu 1.000 mai puţini decât acum două zile.

Sunt însă în continuare foarte multe persoane care au nevoie de terapie intensivă, aproape 1.750, dar şi foarte multe decese asociate, peste 300.

Specialiştii atrag atenţia că presiunea pe secţiile ATI se va reduce într-un ritm lent, iar pandemia nu se va încheia curând.

Medicul infecţionist Sorin Rugină: Vor fi insule de zone care sunt endemice, deci au virusul în continuare, nu înseamnă că s-a eradicat, deci noţiunea de dispariţie a virusului este exclusă, cel puţin cinci-şase ani, dar asta nu exclude varianta ca la apariţia unor tulpini noi, cum se estimează, o vor lua de la capăt. Aici este problema, pentru care este foarte important să o luăm înaintea virusului, pentru că vaccinarea te scuteşte de spitalizare şi de moarte. În următoarea perioadă, să zicem că va scădea cumva numărul de îmbolnăviri din acestea simptomatice şi va scădea şi presiunea pe spitale. Nu cred că scăderea este legată de imediat de decongestionarea reanimărilor. La Reanimare este un cumul zilnic de cazuri, care se depresurizează în 14 zile.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza