Avertisment de securitate cibernetică: au revenit atacurile cu linkuri periculoase

Mesajele capcană au texte de genul "seamănă cu tine", "apari în acest videoclip"sau "tu eşti în videoclip" este doar o metodă de a stârni curiozitatea utilizatorului şi de a-l determina să dea click.

Adăugat: 5 Februarie 2023
Ultima actualizare:5 Februarie 2023

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atenţionează că au revenit atacurile cu linkuri periculoase care se propagă prin intermediul mesajelor pe reţelele social media.

Accesarea acestora poate duce la pierderea contului folosit în acel moment sau la redirecţionarea utilizatorului către o pagină de phishing care arată similar cu cea de autentificare.

Mesajele capcană au texte de genul "seamănă cu tine", "apari în acest videoclip"sau "tu eşti în videoclip" este doar o metodă de a stârni curiozitatea utilizatorului şi de a-l determina să dea click, susţin specialiştii în securitate cibernetică.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi dacă aţi căzut într-o astfel de capcană este să schimbaţi parola contului de Facebook şi să activaţi autentificarea în doi paşi.

Mai apoi, vă asiguraţi că nu au fost acordate permisiuni unor aplicaţii terţe din Facebook, iar pe cele suspecte le eliminaţi.

De asemenea, verificaţi setările de confidenţialitate şi aplicaţiile instalate pe dispozitiv pentru a vă asigura că nu au fost adăugate unele noi, necunoscute, nu în ultimul rând experţii recomandă scanarea dispozitivului cu o soluţie de securitate, un antivirus.Autor:
Mihaela Dumitrescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Februarie 2023


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza