Autorităţilor române, solidare cu Franţa. Radio România condamnă atacul terorist

Preşedintele şi premierul României au transmis mesaje de solidaritate cu victimele atentatului de la Nisa şi în care condamnă atentatul de la Nisa.

Adăugat: 16 Iulie 2016
Ultima actualizare:16 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Le Figaro.fr
trimite pe mail

Preşedintele şi premierul României au transmis mesaje de solidaritate cu victimele atentatului de la Nisa şi în care condamnă atentatul de la Nisa.

Şeful statului, Klaus Iohannis, a scris în Cartea de condoleanţe, deschisă la Ambasada Franţei din Bucureşti, că întregul popor român este alături de cel francez, în aceste momente dificile, în care muţi oameni nevinovaţi, printre care şi copii, şi-au pierdut viaa atât de tragic şi de nedrept, chiar de Ziua Naţională. El a dat, totodată, asigurări Franţei, că poate conta pe România în efortul de combatere a terorismului.

"Acest flagel al terorismului, care urmăreşte să semene frică şi deznădejde, nu va reuşi să dezbine Europa în a lupta şi a crede în valorile libertăţii şi în valorile democraţiei", a spus Klaus Iohannis: .

Aceeaşi idee a solidarităţii împotriva urii şi a vioelnţei a fost evidenţiată şi de premierul Dacian Cioloş, într-un mesaj postat pe Facebook, în limbile română şi franceză, dar şi în intervenţia sa la Forumul Europa-Asia din Mongolia.

"Dorim să transmitem solidaritatea României împotriva oricărei forme de ură şi violenţă, care se manifestă în Franţa sau în altă parte a lumii", a spus premierul.

Şi RADIO ROMÂNIA condamnă atacul terorist din Franţa.

Într-un mesaj postat în registrul de condoleanţe, deschis online de Ambasada Franţei, este exprimată solidaritatea cu poporul francez şi cu apropiaţii celor care şi-au pierdut viaţa în atacul barbar de la Nisa.

Atentatul de la Nisa a provocat un val de indignare şi de compasiune, deopotrivă, în întreaga lume.

De menţionat că numeroşi conducători politici şi religioşi, de la preşedinţii american şi rus, Barack Obama şi Vladimir Putin, la cancelarul german, Angela Merkel, şi Papa Francisc au chemat la solidaritate în lupta împotriva terorismului.Autor:
Costi Dumăscu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza