Autorităţile semnează contractul pentru achiziţionarea a 2.000 de ambulanţe

Primele 300 de maşini dotate pentru intervenţie vor fi cumpărate anul viitor, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Cristian Grasu.

Adăugat: 28 Iulie 2017
Ultima actualizare:28 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autorităţile semnează astăzi contractul cadru pentru achiziţionarea a 2.000 de ambulanţe, în tranşe, pentru următorii patru ani.

Anunţul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Cristian Grasu, cu ocazia Zilei Naţionale a Ambulanţei.

El a precizat că primele 300 de maşini dotate pentru intervenţie vor fi cumpărate anul viitor.

Şi managerul Serviciului de ambulanţă Bucureşti - Ilfov, Alis Grasu, a spus că parcul de maşini este învechit, iar deficitul de personal de specialitate în întreaga ţară variază între 26 şi 46%.

Serviciul de ambulanţă Bucureşti - Ilfov a răspuns anul trecut la peste 465.000 de cazuri, din care 253.000 urgenţe.

Managerul unităţii medicale, dr Alis Grasu, spune că din cauza deficitului de personal doar 10% din cazurile de stop cardiorespirator sunt salvate.

"Sperăm că anul acesta se va obţine o suplimentare a statelor de funcţii, aşa cum ni s-a promis, cu 500 de posturi. În ceea ce priveşte parcul auto, aşteptăm cu foarte mare interes să se finalizeze odată procedura de achiziţii de ambulanţe şi să sosească primele ambulanţe care să înlocuiască parte din ambulanţele foarte vechi şi să suplimenteze capacitatea de intervenţie pentru unele judeţe", a spus Alis Grasu.

În Bucureşti, 78% dintre ambulanţe au norma de casare îndeplinită, însă sunt păstrate în stare de funcţionare normală şi nu au probleme tehnice.Autor:
Adriana Turea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza