Autoritățile promit soluții pentru salarizarea din sănătate

Reprezentanţii SANITAS au primit asigurări din partea autorităţilor că până săptămâna viitoare va fi găsită o soluţie pentru ca personalul din sănătate să nu mai piardă la salariu.

Adăugat: 27 Aprilie 2018
Ultima actualizare:27 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Cateva mii de membri ai Federației SANITAS protestează în Piața Victoriei. Sursa foto: Adriana Turea.
trimite pe mail

Sindicaliştii consideră, însă, că problema nu poate fi rezolvată fără schimbarea Legii salarizării, revendicare pe care au susţinut-o şi ieri, la mitingul din faţa sediului Guvernului.

Federaţia SANITAS atrage atenţia că Guvernul încalcă legea şi regulile elementare ale dialogului social.

Totodată, critică insistenţa autorităţilor de a demonstra, în pofida realităţii, că noile reglementări salariale sunt foarte bune, precum şi modul manipulator în care încearcă să transfere asupra sindicatelor vinovăţia pentru degringolada din sistem.

"Cel mai mult ne deranjează faptul că nu este adevărat ceea ce au spus. Au spus mărire de 100%, nu este nici pe departe atât. În momentul în care sporurile se diminuează la 30%, eu personal pierd 600 de lei la salariu, în sumă fixă".

"Pentru creşteri salariale pentru tot personalul sanitar şi modificarea Legii 153, care prevede limitarea la 30% pentru sporuri pe ordonatorul principal de credite", au spus protestatartii.

Preşedintele Federaţiei SANITAS, Leonard Bărăscu, a declarat că vicepremierul Viorel Ştefan a promis că din luna mai niciun salariat din sistemul sanitar nu va mai pierde la salariu.

"Tot ceea ce au făcut în această perioadă de timp managerii în comisia pe care a făcut-o doamna premier împreună cu cei care au fost prezenţi aici ne va parveni şi nouă, iar pe data de 2 vom face o analiză să găsim soluţiile pentru modificarea lui 153", a sus Leonard Bărăscu.

Preşedintele Federaţiei SANITAS, Leonard Bărăscu, a mai precizat că membrii federaţiei nu renunţă la calendarul de proteste.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a reafirmat că protestele nu sunt o soluţie şi a reamintit, ieri, că directorii de spitale pot rezolva aceste probleme cu un management de calitate.

La rândul său, ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat aseară, la un post privat de televiziune, că Legea salarizării nu va fi modificată, pentru că nu este nevoie, întrucât problema este generată de sporuri.

Ea a adăugat că, în prezent, se lucrează la regulamentul de sporuri împreună cu managerii de spital care au ştiut să gestioneze situaţia.Autor:
Adriana Turea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza