Autorităţile "pot asigura tot necesarul spitalelor care îngrijesc pacienţii cu Covid-19"

Autorităţile pot asigura tot necesarul spitalelor care îi îngrijesc pe pacienţii cu Covid-19, dă asigurări ministrul sănătăţii după o vizită la compania Unifarm.

Adăugat: 9 Aprilie 2020
Ultima actualizare:9 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Actualele stocuri sunt suficiente până spre sfârşitul lunii iunie, dar sunt aşteptate să ajungă în România şi alte transporturi cu materiale şi echipamente, spun responsabilii din domeniu.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că în acest moment spitalele care tratează pacienţii cu Covid-19 vor primi tot ce au nevoie pentru protecţia cadrelor medicale, dar şi pentru tratarea pacienţilor.

Nelu Tătaru: În acest moment, am distribuit la nivelul tuturor spitalelor - cele care sunt în prima linie, cele care sunt de boli infecţioase, de faza a doua, de pneumologie, precum şi cele suport - cantităţi importante de materiale sanitare şi de medicamnete. La nivelul spitalelor judeţene, care sunt cele de faza a treia, avem în acest moment şi pentru ele cantităţi de materiale pentru a fi pregătiţi pentru eventualele cazuri suspecte sau pentru cazurile care în acest acest moment sunt în izolare, aşteptând un rezultat.

Directorul Unifarm, Adrian Ionel, a precizat că materialele care sunt distribuite spitalelor vor ajunge pentru o perioadă de două luni si jumătate.

Adrian Ionel: Au venit foarte multă cantităţii de măşti cu trei pliuri, măşti FFP2, combinezoane, mănuşi din nitril, latex, botoşei, halate. Vor continua să vină, mai avem încă 12 transporturi aeriene şi cel puţin 6 transporturi terestre până la jumătatea lunii mai, am achiziţionat inclusiv trei spitale modulare de campanie, care au venit în România pentru MApN şi Ministerul Sănătăţii, spitale care au rolul de a separa fluxurile de bolnavi infectaţi cu Covid de fluxurile normale spitaliceşti.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a menţionat că în România sunt 150 de aparate pentru testarea Real Time PCR, însă nu toate sunt funcţionale şi că în ultimele 24 de ore s-au făcut 3.737 de teste.Autor:
Adriana Turea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza