Autorităţile au publicat lista cu adăposturi în cazul unui atac aerian

Autorităţile centrale din România au publicat recent lista cu adăposturi la care ar putea apela populaţia în cazul unui atac aerian.

Adăugat: 5 Martie 2022
Ultima actualizare:5 Martie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autorităţile centrale din România au publicat recent lista cu adăposturi la care ar putea apela populaţia în cazul unui atac aerian.

În judeţul Arad sunt 86 de astfel de adăposturi de protecţie civilă. Au fost inspectate recent de primărie şi reprezentanţii ISU, care au constatat că toate sunt funcţionale.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Arad, în cursul anului trecut, a verificat aceste adăposturi, iar în urma controalelor nu au fost constatate probleme, cum ar fi uşi blocate sau incinte ocupate cu materiale şi bunuri altele decât cele din dotarea adăposturilor.

Adăposturile din Arad sunt situate la subsolurile unor blocuri, iar responsabilitatea pentru funcţionarea acestora revine asociaţiilor de proprietari.

În cazuri deosebite de alarmă chimică, aeriană sau dezastre naturale, adăposturile trebuie să devină funcţionale într-un timp foarte scurt, iar populaţia, după ce a fost alarmată cu privire la producerea unor astfel de evenimente, trebuie să se îndrepte spre cel mai apropiat adăpost de protecţie civilă cu un rucsac care să conţină minimul necesar, precum apă şi mâncare.

Pentru a fi recunoscute în mod eficient, pe blocurile şi clădirile la subsolul cărora se află adăposturi de protecţie civilă a fost pusă pentru identificare litera A.

Alte opt adăposturi de protecţie civilă sunt la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad şi în alte şase locaţii ce aparţin unor companii private.

La ultimul exerciţiu lunar de alarmare publică desfăşurat la Arad, din păcate s-a constatat că foarte puţini dintre arădeni ştiu ce au de făcut în astfel de cazuri.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Martie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza