Autoritatea Electorală angajează 20.000 de operatori calculator pentru alegeri

Activitatea desfăşurată de viitorii operatori de calculator va fi una remunerată, indemnizaţia urmând să fie stabilită prin hotărâre de guvern.

Adăugat: 5 Decembrie 2015
Ultima actualizare:5 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autoritatea Electorală Permanentă angajează peste 20.000 de operatori de calculator care vor lucra în secţiile de votare la alegerile de anul viitor.

Marian Muhuleţ, director Comunicare în cadrul Autorităţii, spune că informatizarea secţiilor de votare a fost legiferată de parlament doar pentru alegerile generale de anul viitor, iar campania AEP va fi desfăşurată pe termen lung.

"Undeva în primăvară, în lunile martie-aprilie, vom spune stop pentru alegerile locale, procesul de recrutare pentru alegerile parlamentare urmând să curgă de la sine", a spus Marian Muhuleţ.

Activitatea desfăşurată de viitorii operatori de calculator va fi una remunerată, indemnizaţia urmând să fie stabilită prin hotărâre de guvern.

Printre condiţiile necesare, se numără cetăţenia română şi domiciliul în România, vârsta minimă de 18 ani şi cunoştinţe de bază în tehnologia informaţiei.

În final, are loc o examinare practică a candidaţilor.

"O sesiune de instruire în care, în primul rând, se va testa capacitatea doritorilor de a stăpâni echipamentul informatic şi vorbim aici despre o tabletă pe care va fi instalată o aplicaţie de care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Vor primi şi un instructaj de natură legislativă din partea AEP în care li se va explica ce obligaţii au din punct de vedere legal, în momentul în care sunt prezenţi la secţia de votare", a mai susținut Muhuleț.

Cei interesaţi se pot adresa Birourilor judeţene ale AEP şi se pot documenta vizionând un clip de informare care se găseşte pe pagina oficială de Facebook a Autorităţii.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza