Autonomia Ținutului Secuiesc, oprită definitiv de instanță

43 de memorandumuri prin care se solicită autonomie teritorială, au fost anulate definitiv, fie de Tribunalul Harghita, fie de Curtea de Apel din Târgu Mureș.

Adăugat: 30 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Toate cele 43 de memorandumuri adoptate de consilii locale din Harghita, prin care se solicită autonomie teritorială, au fost anulate definitiv de instanță.

Toate aceste acte administrative au fost atacate în instanță de prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, și au fost anulate definitiv fie de Tribunalul Harghita, fie de Curtea de Apel din Târgu Mureș.

În motivările trimise instanței de Instituția Prefectului se arată, că prin solicitarea creării unei regiuni administrative numite Ținutul secuiesc este încălcată Constituția României, care consfințește că teritoriul țării este organizat administrativ în comune, orașe și județe.

De asemenea, se consideră ca fiind neconstituțională și solicitarea recunoașterii limbii minorității naționale ca limbă oficială a statului, întrucât contravine prevederilor articolului 13 din Constituție: În România, limba oficială este limba română.

O inițiativă legislativă cetățenească privind declararea autonomiei Ținutului Secuiesc, elaborată de zece persoane, a fost publicată joi, 26 ianuarie, în Monitorul Oficial.Autor:
RADIO CLUJ
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza