Austria respinge intrarea României şi a Bulgariei în Schengen

Ministrul de interne austriac, Gerhard Gartner, a făcut o nouă declaraţie prin care respinge intrarea României şi a Bulgariei în Schengen.

Adăugat: 4 Decembrie 2022
Ultima actualizare:4 Decembrie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ne mai despart câteva zile de o decizie a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne în privinţa aderării României, dar şi a Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen.

Este nevoie de un vot unanim, însă informaţii descurajatoare vin din Austria, care ar accepta, în acest moment, doar Croaţia. Argumentul este şi de această dată problema nerezolvată a migraţiei.

Ministrul de interne austriac, Gerhard Gartner, a făcut o nouă declaraţie prin care respinge intrarea României şi a Bulgariei în Schengen. Într-un interviu pentru publicaţia "Curier", el a spus că pentru ţara sa, momentan, are sens doar includerea Croaţiei în spaţiul european de liberă circulaţie.

Românii şi bulgarii ar avea în continuare probleme cu protecţia frontierelor externe, respingerea solicitanţilor de azil şi distribuirea acestora.

De altfel, săptămâna aceasta Austria a cerut ca votul pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen să nu fie trecut pe ordinea de zi a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne de joia viitoare.

Austria a rămas singurul stat membru al Uniunii Europene care se opună intrării României şi Bulgariei în Schengen.

Guvernul olandez a anunţat vineri că Parlamentul de la Haga îşi va da acordul pentru accederea României şi Croaţiei.

Are, însă, obiecţii pentru Bulgaria din cauza corupţiei şi a problemelor privind nerespectarea statului de drept. Şi Suedia s-a pronunţat pentru aderarea României.

Intrarea în Schengen presupune însă un vot în unanimitate pe 8 decembrie la reuniunea miniştrilor europeni de interne şi justiţie.Autor:
Cătălina Creţu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Decembrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza