Augustin Lazăr: Modificările propuse la Codurile Penale de Ministerul Justiţie, oportune

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat, astăzi, la Alba Iulia, că modificările propuse la Codurile Penale de Ministerul Justiţiei sunt oportune şi se înscriu strict în cadrul prevăzut de deciziile Curţii Constituţionale.

Adăugat: 22 Aprilie 2017
Ultima actualizare:22 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Augustin Lazăr, procurorul general
trimite pe mail

El a subliniat că textele privind infracţiunile de abuz în serviciu şi de conflict de interese sunt foarte importante şi trebuie menţinute.

"Noi nu putem abandona asemenea texte şi să putem permite o relaxare a conduitei funcţionarului public care, din păcate, a creat atâtea probleme în ultima perioadă. Statistica Ministerului Public a pus în evidenţă un număr important de funcţionari publici care, din păcateau, comis astfel de infracţiuni. În condiţiile în care acest trend, această tendinţă a infracţionalităţii nu scade noi nu putem să renunţăm la texte de lege care sunt absolut necesare pentru disciplinarea conduitei celor care lucrează cu banul public", a spus Augustin Lazăr.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a mai spus că noile coduri penale erau strict necesare, fiind mai bine ancorate şi mai apropiate de realităţile lumii în care trăim.

La Alba Iulia are loc o conferinţă de specialitate la care participă judecători, procurori, avocaţi şi consilieri juridici din toată ţara.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Cezar Firu
Adăugat:
22 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza