AUDIO Victor Ponta: Trebuie să negociem mai bine

Premierul Victor Ponta a declarat în debutul şedintei de Guvern de astăzi că se opune creşterii preţului la gaze pentru consumatorii casnici aşa cum au cerut creditorii financiari.

Adăugat: 10 Februarie 2015
Ultima actualizare:10 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

site-ul politicaromaneasca.ro a transmis LIVE VIDEO declaraţiile premierului din deschiderea şedinţei de guvern.

Premierul Victor Ponta a afirmat că avem în continuare un acord cu instituţiile internaţionale.

El a explicat pentru ce nu a semnat de scrisoarea de intenţie cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană

"Nu am semnat scrisoarea de intenţie pe două lucruri pe are trebuie să le negociem mai bine şi să le gândim  în interesul celor care ne-au trimis aici, la guvernare. În primul rând preţul gazelor la consumatorii casnici şi vă citez din poziţia oficială a partenerilor internaţionali că reglementarea pieţei gazelor şi electrivităţii pentru consumatorii internaţionali reprezintă o realizare majoră.La consumatorii casnici vreau să fim siguri dacă trebuie mărite preţul în condiţiile în care preţurile la nivel mondial au scăzut şi pe de altă parte că acestea sunt suportabile, dacă oamenii işi permit să plăteasca. aceste preţuri", a subliniat premierul.

Cel de-al doilea motiv se referă la solicitarea delegaţiei FMI de a închide minele.

"Al doilea lucru. Eu cred că România are nevoie de energie electrică produsă pe carbune. (...) Din 96-97 tot ni se spune că trebuie să Închidem minele. (...). Până în aprilie dl ministru Gerea va veni cu propunerile din acest domeniu, al energiei", a mai spus premierul în debutul şedinţei de guvern de azi.

AUDIO Declaraţia premierului Victor Ponta

Unele dintre  proiectele de hotărâre ce ar putea fi adoptate în şedinţa de guvern de astăzi:

PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea și completarea Normelor  metodologice de aplicare a Legii recunoștinței pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987, nr. 341/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.412/2004

PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru completarea Normelor de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.053/2014

PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 pentru Administrația Națională "Apele Române", aflată în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor şi PădurilorAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza