AUDIO Vicepreşedintele Senatului, Petru Filip, a părăsit PDL şi se înscrie în PSD

Vicepreşedintele Senatului, Petru Filip, a plecat din PDL şi se va alătura PSD, el susţinând că "este o decizie personală" şi "că nu e vorba de traseism politic".

Adăugat: 23 Aprilie 2012
Ultima actualizare:24 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Senatorul Petru Filip a părăsit grupul PDL şi se va alătura Partidului Social Democrat.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seară, că grupului parlamentar social-democrat i se alătură Petru Filip, un om care înseamnă foarte mult pentru Oradea şi pentru Bihor, dar şi pentru mişcarea politică de stânga.
    
Liderul PSD a anunţat că Petru Filip va activa în cadrul grupului PSD din Senat şi va fi în continuare reprezentantul PSD în Biroul Permanent al Senatului.
    
"Avem în acest moment în Biroul Permanent şapte voturi, faţă de cele şase ale celor de la guvernare", a mai spus Ponta.
    
La rândul său, Petru Filip a declarat că decizia pe care a luat-o nu este una uşoară sau simplă, dar este una "personală".
    
Filip a mai declarat că este convins că vor fi multe comentarii din partea colegilor din PDL, pe care îi cunoaşte de multă vreme.
    
"Sunt hotărât să mai pot spune ceva în politica românească, atât în partea administrativă, cu bună-credinţă", a spus Petru Filip.

Senatorul Petru Filip a declarat, luni, că are de gând să plece din PDL, spunând că în mintea sa există în acest moment această variantă şi că este o decizie personală, nefiind vorba despre oportunism sau despre traseism politic."Da, am de gând să plec din partid. Astăzi, mâine, o să fac acest pas. Este o decizie personală. Sunt în politică de foarte mulţi ani, cunosc viaţa şi dintr-o parte şi din alta. Nu este vorba de traseism sau altceva. Am avut discuţii cu toţi cei din spectrul politic", a subliniat Petru Filip.

Totodată, democrat-liberalul Petru Filip, a declarat, înaintea Biroului Permanent al Senatului, că nu este membru al PNL.
    
Întrebat dacă demisionează din PDL, Filip a afirmat că "surprizele fac parte din joc" şi că acest lucru o să se vadă "mai târziu".
    
"O să vedeţi mai târziu, surprizele fac parte din plăcerea jocului", a declarat vicepreşedintele Senatului.

Deputatul democrat-liberal de Suceava, Eugen Constantin Uricec, a anunţat,  în plenul Camerei, că demisionează din grupul PDL din motive personale şi îşi va desfăşura activitatea în grupul PSD.

Boc: Mai bine trece Petru Filip la USL, decât să treacă proiectul său de lege

Conform unor surse din PDL, democrat-liberalii au discutat, luni, în şedinţa BPN, despre faptul că senatorul Petru Filip este iniţiatorul unui proiect de lege pe educaţie, Emil Boc spunându-le colegilor săi că mai bine trece Filip la USL decât să treacă proiectul de Parlament, au declarat pentru Mediafax surse din PDL.
    
"Boc a spus că e mai bine să treacă Filip la USL, decât să votăm proiectul de lege", a precizat un participant la şedinţa BPN al PDL.

Conform surselor citate, proiectul de lege pe educaţie a fost iniţiat de Petru Filip şi de către deputatul PDL Cătălin Croitoru şi se referă la universităţile private.
    
Proiectul de modificare a Legii educaţiei, iniţiat de Petru Filip şi Cătălin Croitoru, a fost depus în mai 2011 la Parlament şi vizează creşterea autonomiei universităţilor particulare şi confesionale. Proiectul a primit aviz negativ din partea Guvernului însă a trecut prin adoptare tacită de Camera Deputaţilor, iar Senatul este forul decizional.
    
Petru Filip este vicepreşedinte al Senatului. El este senator de Bihor.
    
Filip a asigurat preşedinţia interimară a Senatului după revocarea din funcţie a lui Mircea Geoană, până la alegerea lui Vasile Blaga.
  Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
23 Aprilie 2012
Ultima actualizare:
24 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza