AUDIO Vasile Blaga cere urgentarea votului la Legea alegerilor locale

Copreşedintele PNL Vasile Blaga cere premierului Victor Ponta şi PSD, ca majoritatea să încât săptămâna viitoare, pentru ca Legea alegerilor locale să fie votată săptămâna viitoare.

Adăugat: 18 Aprilie 2015
Ultima actualizare:18 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Blaga, copreşedinte PNL
trimite pe mail

Într-o conferinţă de presă, susţinută sâmbătă, la Bistriţa, liderul PNL a amintit de prevederile Comisiei de la Veneţia.

Potrivit acesteia, legislaţia electorală nu poate fi schimbată cu mai puţin de un an înainte de alegeri, aşa încât cel târziu în iunie, aceasta trebuie să fie modificată, a declarat Vasile Blaga.

"Am depus în parlament proiectul legii alegerilor în diaspora. Dar nu vedem nici o dorinţă a lui Ponta şi a PSD şi a aliaţilor lui de a începe discuţiile pe acest proiect de lege. Cerem PSD ca săptămâna viitoare în senat să se voteze legea alegerilor locale. Timpul trece şi dacă este corect cu declaraţiile de până acum Ponta începe să înţeleagă că nu mai e mult până în iunie şi, conform deciziei Comisiei de la Veneţia, nu poţi schimba legislaţia electorală cu un an mai devreme. Acest proiect de lege pe care noi îl susţinem, alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi va trebui repede să ajungă în camera decizională, care este Camera Deputaţilor", a spus Vasile Blaga.

AUDIO Vasile Blaga

Prezentă la acelaşi eveniment, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a cerut Guvernului să renunţe la Ordonanţa de Urgenţă prin care doreşte înfiinţarea unei instituţii care să se ocupe de recuperarea prejudiciilor care provin din fapte de corupţie.

"Dacă Guvernul va insista să meargă în această direcţie, vom arunca alţi bani pe fereastră fără să aducem niciun plus valoare", a spus Alina Gorghiu, citată de corespondentul RRA.Autor:
Cristiana Sabău
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza