AUDIO "USL este mai unită şi mai hotărâtă ca oricând"

Crin Antonescu l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu că încearcă să prezinte "opoziţia din România ca iraţională şi pusă pe demolare" şi a dat asigurări că nu există disensiuni în USL.

Adăugat: 25 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:25 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Antonescu a replicat astfel acuzaţiilor,  pe care şeful statului,  le-a lansat, marţi, la adresa lui Ion Iliescu şi celor doi copreşedinţi ai USL.

"În privinţa declaraţiilor sau atacului, cum epic a fost numită intervenţia de aseară a preşedintelui, nu am să răspund la aspectele caraghioase privitoare la asocierea între noi, liderii opoziţiei, şi domnul sau tovarăşul Voronin.(...)Totuşi, nu noi am băut frăţeşte cu Voronin, n-am făcut noi schimb de - mă rog - produse viticole ş.a.m.d. Sunt caraghioslâcuri şi dacă preşedintele a fost "şocat" de faptul că am declarat lucruri similare, eu cred că ar trebui să fie şocat de faptul că noi am declarat şi am cerut lucruri similare cu cele pe care le cer mii şi mii de cetăţeni români aflaţi în protest în România, adică demisia preşedintelui, guvernului, parlamentului şi alegeri anticipate", a afirmat Antonescu.  

Există prerogative constituţionale la demisia guvernului şi a preşedintelui

Copreşedintele USL a subliniat  că opoziţia nu cere demisia preşedintelui şi a premierului pentru ca România să ajungă în haos şi să fie neguvernată.
    
El a explicat că, dacă s-ar ajunge la situaţia în care preşedintele ar demisiona, există prerogative constituţionale, care stabilesc că atribuţiile sunt preluate de către preşedintele Senatului.

"Potrivit prevederilor consituţionale - şi ştie toată lumea, şi ştie şi preşedintele Băsescu -, potrivit prevederilor constituţionale, în cazul demisiei preşedintelui, prerogativele sunt preluate, până la alegerea unui nou preşedinte, de preşedintele Senatului - şi avem preşedinte al Senatului; în cazul demisiei guvernului, până la învestirea unui nou guvern, guvernul demisionar rămâne să asigure cele necesare administrării ţării", a precizat acesta

Liderul PNL  a adăugat că un guvern eventual demis ar asigura, până la învestirea unui nou Cabinet, atribuţii strict administrative.
    
"Nimeni nu propune anarhie şi dezordine. Singura persoană care, împreună cu supuşii săi, a dus România aproape în anarhie şi în situaţia să fie o ţară pe care toată presa internaţională o prezintă ca fiind într-o gravă criză este actualul preşedinte, Traian Băsescu", a declarat Antonescu.

"Foşti jurnalişti", diversionişti

El a atras atenţia că o eventuală disensiune între partidele care formează USL este exclusă şi a acuzat că există  "foşti jurnalişti" care  lansează astfel de "diversiuni".

"Nu jandarmii, nu pedeliştii sunt unităţile care luptă cel mai disciplinat alături de Băsescu. Unitatea care luptă până la capăt este unitatea alcătuită din foşti comentatori şi foşti jurnalişti, care creează în fiecare zi disensiuni, ultima dintre ele fiind legată de aşa-zise disensiuni în interiorul USL. Afirm foarte clar, USL este mai unită şi mai hotărâtă ca oricând, a dovedit că rezistă tuturor atacurilor şi diversiunilor", a mai spus preşedintele PNL.

Antonescu a admis că există păreri diverse în USL  referitoare la  demisia din Parlament, dar a subliniat că liderii Uniunii "au maturitatea de a lua o hotărâre împreună şi de a o respecta toţi".
    
"Vom avea o reacţie comună. Este exclusă o reacţie, în care speră unii, ca un partid să facă ceva, iar un alt partid să facă altceva. Vom aplica o soluţie şi o  acţiune comună", a  mai declarat Crin Antonescu, miercuri, după întâlnirea pe care conducerea USL a avut-o cu ambasadorii Uniunii Europene.
    
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza